CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hugo de Jonge: Vanaf 21 juni kan iedereen kiezen voor het Janssen-vaccin

Zwolle – Binnenkort kan iedereen die aan de beurt is voor een coronavaccin, kiezen om geprikt te worden met het vaccin van farmaceut Janssen, dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bekend gemaakt. Van dat vaccin is maar één prik nodig om volledig beschermd te zijn. Vanaf 21 juni kun je een afspraak maken voor het Janssen-vaccin.

Het aanbod geldt voor alle volwassenen. “Het priktempo wordt nu zo hoog, dat we inmiddels in de luxefase zitten dat we de keuzemogelijkheid kunnen bieden”, zegt minister De Jonge van Volksgezondheid.

Wie nu vanwege zijn geboortejaar een vaccinatieafspraak maakt, wordt standaard niet meer geprikt met Janssen, maar krijgt het vaccin van Pfizer of Moderna. Van die prikken zijn twee dosissen nodig. Vanaf 21 juni kunnen mensen hun afspraak om laten zetten via een speciaal telefoonnummer.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button