Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het pontje vaart weer

Zwolle – ’t Kleine Veer vaart weer sinds maandagochtend. Hierdoor kunnen wandelaars en fietsers de oversteek dwars over de IJssel tussen Zwolle en Hattem weer maken. Dit nadat de pont vanwege corona lange tijd stil heeft gelegen.

Schipper Marius Teekman startte vanochtend zijn eerste vaart aan de kant van Hattem. Even voor tienen hadden zich twee passagiers gemeld bij de Hattemse aanlegsteiger. En dus zette de schipper koers naar het Zwolse. Aan de overkant, bij Zwolle, pikte schipper Marius drie fietsers op voor de retour overtocht naar Hattem. Druk was het toen nog niet. Het pinapparaat deed het ook nog niet, dus konden de eerste passagiers rekenen op een gratis ritje.

Vier passagiers

Als proef wordt er dagelijks weer gevaren tussen 10.00-18.00 uur. Het schip is ooit gebouwd voor 58 passagiers. Maar in deze coronatijden is er voor gekozen om niet meer dan vier passagiers per keer over te zetten en maximaal zes als iedereen uit één gezin komt. Dat betekent dat er nu maximaal 15 tot 20 mensen per uur overgezet kunnen worden.

Het pontje tussen Zwolle en Hattem is populair onder fietsers en wandelaars. Vorig jaar zette ’t Kleine Veer zo’n 75.000 mensen over.

Pinnen

Een enkele reis kost 1 euro voor volwassenen en 50 eurocent voor kinderen tot en met 12 jaar. Strippenkaarten worden dit jaar niet verkocht. En niet onbelangrijk; er kan alleen gepint worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button