Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hardstyle pianist Jisk Lieftink winnaar ‘Zwolse Maestro’

Zwolle – Hardstyle pianist Jisk Lieftink is de nieuwe maestro van Zwolle. Vijf bekende Zwollenaren streden in de Plantagekerk om de titel ‘Zwolse Maestro’. De bijzondere titel krijg je niet zomaar, daarvoor moesten de deelnemers het jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel door klassieke werken en filmmuziek loodsen.

De strijd werd gestreden door wethouder Michiel van Willigen, rapformatie De Alliantie, actrice en cultuur ondernemer Gina Maria, hardstyle pianist Jisk Lieftink en stadsdichter Sarah Lucassen.

© RTV Focus Zwolle

Kritische beoordeling

De bekende Zwollenaren werden beoordeeld door een jury bestaande uit de vorige winnaar, Ricardo McDougal, directeur-bestuurder van Stadkamer Astrid Vrolijk – de Mooij en Albert Dam, dirigent van de Vuurvogel. Daarnaast had het orkest een stem in het bepalen wie de nieuwe Zwolse Maestro werd.

IkToon

Zwolse Maestro is onderdeel van amateurkunstfestival IkToon. Van 5 tot en met 10 oktober zijn er diverse activiteiten op het gebied van amateurkunst. Zo zijn er het hele weekend spontane optredens op de stoep in de Zwolse wijken in samenwerking met Zwolle Unlimited en zijn er speciale inspiratieavonden.
stadkamer.nl

© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button