KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Hardloopevent Ren Voor Hun Leven komt terug: “18 juni kan jij hardlopend een leven veranderen!”

Zwolle – Het is nog heel even wachten maar de organisatie van de Ren Voor Hun Leven-cross is in volle gang. Op 18 juni 2022 vindt de zevende editie van dit evenement plaats in het Zwolse Bos bij Heerde.

Lopen voor een doel

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronacrisis, zijn ze weer terug. “Het initiatief om te lopen voor een bijzonder doel is acht jaar geleden ontstaan. In het begin was het evenement kleinschalig en kwamen de deelnemers vooral uit ons eigen netwerk. Maar ieder jaar wordt het professioneler en een beetje groter” vertelt de organisatie. “Zo zal dit jaar het startterrein worden ingericht als een festivalterrein met foodtrucks. Dat zal deze editie nog mooier maken dan de voorgaande edities.” Als deelnemer kun je kiezen uit twee afstanden; vijf of tien kilometer cross. Beide afstanden gaan – geheel onverhard – door het Zwolse Bos. Het is een pittig en uitdagend parcours dat loopt door fraaie beuken- en berkenlanen, afgewisseld met heuvelachtige heidevelden. Voor wie liever wandelt is er een 5 km wandeling, op hetzelfde parcours als dat van de hardlopers.

Bouwen van een solide huis

Dit jaar gaat het volledige inschrijfgeld naar families in Tanzania die in extreme armoede leven. Deze families zijn bekend bij ‘Compassion’, een organisatie die ervoor strijdt dat kinderen niet meer in armoede hoeven te leven. De kinderen uit deze families worden al begeleid in een Compassion-project, maar wonen met hun families in erbarmelijke omstandigheden. “De kosten voor het bouwen van een solide huis liggen voor hen veel te hoog” licht de organisatie toe. “Met de Ren Voor Hun Leven-cross gaan we er samen voor om minimaal vier gezinnen van een stevig huis te voorzien. Jouw deelname is dus echt levensveranderend! Het inschrijfbedrag is iets hoger dan bij een gemiddelde regionale loop. Dat vragen we om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor dit belangrijke doel. Daar tegenover is er voor elke deelnemer na afloop van de cross een goed gevulde goodiebag, inclusief hardloopshirt.”

Jouw inschrijfgeld volledig naar Tanzania

“Het geeft ons organisatoren veel energie om bezig te zijn met de voorbereidingen. En het is mooi om te zien dat steeds meer bedrijven zich verbinden aan de cross door het evenement te sponsoren. Dat doen ze niet alleen in de vorm van geld, maar ook door het beschikbaar stellen van bedrijfsmiddelen. Of ze doen mee aan de Bedrijvencross. Bedrijven doen mee met één of meerdere teams en strijden tegen andere bedrijventeam om een plek op het podium. Doordat bedrijven de kosten van het evenement bekostigen kan jouw inschrijfgeld geheel naar het goede doel gaan. Zo kunnen we met elkaar een bijdrage leveren om de wereld een klein beetje mooier te maken” aldus de organisatie.

Nagenieten in festivalsferen

Nadat je als een held binnen bent gehaald over de finish staan verschillende foodtrucks je op te wachten voor een verkoelend drankje en een lekker hapje. En kunnen we samen nog even ontspannen nagenieten op het Ren voor hun Leven terrein.

Meedoen? Of meer weten over de cross? Kijk op de website voor meer informatie: renvoorhunleven.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button