HandbalSport

De handballers van Travelbags/HV Zwolle konden net niet stunten tegen Duiven

Zwolle – Zondag 7 januari vond het eerste handbalduel van 2018 plaats voor de mannen van Travelbags/HV Zwolle. Het werd meteen een zware pot tegen de op nummer twee geplaatste Duiven. Toch hebben de Zwollenaren deze ontmoeting veel beter resultaat geleverd dan de eerste keer. Met een ruststand van 11-13 leek het zelfs aardig gelijk op te gaan. Pas in de laatste fase werd de wedstrijd echt beslist en toonde Duiven superioriteit door de eindstand op 20-26 te zetten.

Geen gek resultaat, 20-26, terwijl het eerste duel bij Duiven thuis eindigde in 33-17. Mede door de ervaringen van de eerste ontmoeting met Duiven, waren de Zwolse heren voorbereid op een potje stevig handbal. De mannen uit Duiven lieten toen zien fysiek sterk en rap te zijn en goed in de omschakeling. Die snelle omschakeling zou dus ook een extra aandachtspunt zijn voor de verdediging. Met deze voorbereiding in het achterhoofd begonnen de heren sterk.

Igor Klomp mocht de spits afbijten en zette de 1-0 op het scorebord. Vlak daarna werd deze actie beantwoord door de gevaarlijke hoekspeler van Duiven. Daarna bleef het lang 1-1, waarna het gelijk op bleef gaan. Elke score van Zwolle werd ook wel vereffend door één of twee treffers van de tegenstanders. Zo bleven de ploegen telkens twee á drie punten van elkaar verwijderd.

Door een break-out van Mark Brijan werd er in de laatste seconden van de eerste helft de ruststand op 11-13 gezet. De dekking van thuisploeg Travelbags/HV Zwolle kon enkele keren de goed vrijgespeelde hoeken niet de baas. Dit leidde tot een wisseling van verdedigingstactiek. De Zwolse coach Arjan Leusink opperde dat de hoeken van Duiven minder kans mogen krijgen tot doelpogingen. Maar daarentegen mochten de heren wel in de aanval meer aan de zuiverheid en koelbloedigheid werken. Dus collectiever verdedigen en de hoeken minder ruimte geven was het motto.

De tweede helft begon redelijk en leek het gelijk op te blijven gaan. De heren leken het advies van de coach te begrijpen, echter begon een fase te komen van het niet voluit benutten van eigen gecreëerde kansen. De mannen leden onnodig balverlies en waren wat ongeduldig in de aanval. Hierdoor kon Duiven profiteren en in hun snelle omschakeling uitbreken en tot score komen.

Op deze manier kon de thuisploeg het gat niet dichten en werd dat zelfs ietsjes vergroot naar zes doelpunten verschil. De heren konden in deze fase niet meer een fatsoenlijke aanval opzetten om zo de kansen zelf te creëren. Zo nu en dan braken ze door en konden de mannen wel het net vinden. In de laatste paar minuten lukte het Zwolle niet meer zo goed, maar werd dan ook één maal erg sportief geholpen door de keeper van Duiven…

In een poging tot scoren wierp de Zwolse aanvoerder Hans Kan de bal naar een lage hoek van het doel, waarbij de doelman de bal zijwaarts wist te weren. Echter uit angst dat de bal toch weer door de rebound in handen van hoekspeler Lesley Rigter belandde, tikte de Duivense keeper met een mooie kattensprong de bal weer verder terug “zijn” doelgebied in. Alleen leek de bal een eigen willetje te hebben en rolde langzaam maar zeker richting doel. Iedereen keek met volle verbazing toe en kon niets anders dan met minstens een glimlach op het gezicht toekijken hoe de bal over de doellijn kwam. Zelfs de doelman zelf grinnikte en verantwoordde met de woorden: “Ben ik tenminste ook van de 0 af”.

Al met al had Zwolle een goede partij geleverd tegen een titelkandidaat van dit seizoen. Helaas had het geen punten opgeleverd, maar de ploeg ziet zeker vorderingen en groei.

De volgende wedstrijd mogen de heren weer een poging doen punten te pakken. Op zondag 14 januari 2018 zijn de Zwollenaren te gast bij Ha-STU HS2 in Nijmegen. Om 12:15 uur zal het startsein klinken in het Universitair Sport Centrum en alle support zal welkom zijn!

Doelpunten

Igor Klomp: 4
Lesley Rigter: 3
Rik Talens: 3
Hans Kan: 3
Mark Brijan: 2
Frank van Felzel: 2
Stefan Bult: 1
Jordy Hendriks: 1
Keeper Duiven: 1 (E.D.)

Gerelateerde artikelen

Back to top button