Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegioVoorpaginaWandelen

Half miljoen downloads wandelroutes Landschap Overijssel

Zwolle – Om wandelaars en fietsers te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan honderd routes ontwikkeld en in de app gezet.

Sinds de introductie van het routesysteem eind 2015 zijn de routes maar liefst 515.274 keer gedownload. En het aantal downloads per maand stijgt nog steeds; van zo’n vijfduizend in 2016 naar bijna 17.500 per maand in 2019.

Steeds meer wandelaars en fietsers gebruiken onze routes om zich te laten informeren over onder meer het beheer en behoud van het landschap, cultuurhistorische en andere ‘leestekens’ in onze omgeving en het herkennen van dieren en planten in de buurt.

Toproutes

Toproutes zijn de bezinningsroute ‘Hilligenpad’ met twaalfduizend downloads en de ‘Umfassungsweg’ over landgoed Twickel met zevenduizend downloads. De best scorende gezinsroute is ‘Ommen Lemelerberg – highlights met bijna vijfduizend downloads.

De gratis app ‘wandelen in Overijssel’ is te vinden in de de App Store (voor iPhone en iPad) of op Google Play (voor smartphone of tablet met Android). Voor fietsers is de app ‘fietsen in Overijssel’ beschikbaar.

Bekijk de routes

Gerelateerde artikelen

Back to top button