KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs

Gymnasium Celeanum haalt recordbedrag op voor Malaika Kids

Zwolle – De leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle hebben een bijzondere band met Joseph en Aisha, twee kinderen uit Dar es Salaam in Tanzania. Elk jaar haalt het Celeanum geld op voor stichting Malaika Kids om deze twee kinderen naar school te laten gaan. Nooit eerder brachten de leerlingen zo’n hoog bedrag bij elkaar als dit jaar. Dus alle reden voor een feestelijke en bijzondere uitreiking op vrijdagmiddag 28 mei.

Een recordbedrag van € 6267,59 mogen de leerlingen en medewerkers van het Celeanum a.s. vrijdag overhandigen aan Malaika Kids. Een groot deel hiervan hebben ze verdiend met de sponsorloop afgelopen februari, georganiseerd door de docenten lichamelijk opvoeding. Rennend of wandelend hebben velen enthousiast het winterse weer getrotseerd en zo een prachtig bedrag opgehaald.

De OOZ-Eindejaarsactie van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, waarbij collega’s van alle OOZ-scholen hun eindejaarsgeschenk konden doneren aan een goed doel. Dit zorgde voor een extra bijdrage om tot het recordbedrag te komen.

Op vrijdagmiddag 28 mei komt er een delegatie van Malaika Kids naar het Celeanum. Daar nemen ze de cheque in ontvangst. Via een online live-verbinding wordt er contact gelegd met James, de manager van het kinderdorp in Tanzania. Ook Joseph en Aisha komen aan het woord. Het zal zowel in Zwolle als in Dar es Salaam een bijzonder en feestelijke ontmoeting zijn waarbij iedereen kan worden bedankt voor hun inzet en donaties!

Gerelateerde artikelen

Back to top button