G'woon noar Buut'nNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gwoon noar Buut’n #1 Explosie van paddestoelen in de natuur

Zwolle – Paddestoelen! Je ziet ze overal als je nu buiten rondloopt. Paddestoelenkenner Herman Sieben wordt er helemaal blij van. Paddestoelen houden van regen.  Vorig jaar was het veel te droog voor paddestoelen maar nu zij de omstandigheden ideaal. Vier weken geleden kwam de regen met bakken uit de lucht en zoog de grond zich helemaal vol met water. De paddestoelenknopjes in de grond worden wakker, gaan uitlopen en komen boven de grond. En dat is goed nieuws voor de natuur. Want paddestoelen hebben een functie.

Meer weten? Bekijk de eerste aflevering van ons natuurprogramma met Herman Sieben.

Over G’woon noar Buut’n

G’woon noar Buut’n neemt je elke aflevering mee door de natuur tussen de IJssel en de Vecht. In de uitzending, op RTV Focus Zwolle, gepresenteerd door Herman Sieben, zie je telkens weer bijzondere stukjes natuur. Herman laat je kennismaken met natuurgebieden, planten, en dieren in onze regio. Soms loopt hij alleen te struinen, maar vaak ook met een andere natuurkenner. Kijk je mee?

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button