Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Grootschalige werkzaamheden tussen station Zwolle en Deventer

Zwolle – ProRail voert vanaf 23 oktober groot onderhoud uit aan het spoor en een tiental overwegen tussen Zwolle en Deventer. Er rijden daarom bussen in plaats van treinen. Na 29 oktober is de onderhoudsbeurt klaar en zoeven de treinen weer over de vernieuwde sporen.
Spoorgrind wordt aangebracht met een speciale ‘stopmachine’, die het grind op de juiste manier onder het spoor legt.

Wat, waar, wanneer?

Tussen station Deventer en station Olst vinden de grootschalige spoorvernieuwingswerkzaamheden plaats. Spoorgrind en dwarsliggers worden opnieuw aangebracht. Ten zuiden van station Olst worden twee wissels en aanliggende sporen vernieuwd. Daarnaast pakken we tussen station Olst en Zwolle een tiental spoorwegovergangen aan. Om hinder te beperken werken we van 23-29 oktober, de periode dat deze kant van het land herfstvakantie houdt en er minder reizigers zijn.

Onderhoud nodig

Dergelijke grootschalige werkzaamheden hebben gevolgen voor treinreizigers, weggebruikers en omwonenden van het spoor. Maar omdat spoor en overwegen buiten liggen en veel gebruikt worden is onderhoud noodzaak. Grondige en zorgvuldige aanpak voorkomt bovendien problemen en spoedreparaties in de toekomst. Met dit onderhoud zorgen wij voor veilig en betrouwbaar treinverkeer en dat is winst.

Vernieuwingen in Zwolle

Windesheimerweg, Zwolle
Vernieuwingswerkzaamheden: Van 24 oktober, 23:00 tot 26 oktober, 03:00 uur.

Jan van Arkelweg, Zwolle
Vernieuwingswerkzaamheden: Van 26 oktober, 03:00 tot 27 oktober, 06:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button