Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Cibap en SintLucas presenteren De Nieuwe Werkplaats op Dutch Design Week Eindhoven

Zwolle – Wat is de werkplaats voor creatieve vakmensen anno 2017? Heb je alleen een computer nodig of ook nog een fysieke ruimte? Werken vakmensen nog met hun handen of gebeurt het machinaal? En hoe worden nieuwe technologische ontwikkelingen gecombineerd met vakmanschap? Het Cibap presenteert samen met zusterschool SintLucas uit Eindhoven De Nieuwe Werkplaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Deze duo presentatie is onderdeel van HOW&WOW, een tentoonstelling van Crafts Council Nederland in het Veem gebouw.

Elke dag staat hier een ander werk centraal waarbij de techniek, het ontwerp en de uitvoering worden toegelicht. Zo transformeert Maud Venema, student Creatief Vakman van het Cibap, een oude houten stoel tot een fraai vormgegeven lamp die zijn geschiedenis vormt in de houten onderdelen, gedragen door een messing onderstel. Jelle Kaptein en Teun Nijzink (opleiding Creatief Vakman) ontworpen de Skoal, een fruitschaal dat ervoor zorgt dat fruit langer bewaard kan blijven. Door de bananen boven het overige fruit te hangen wordt contact vermeden en blijft het fruit langer goed.

De Dutch Design Week is van zaterdag 21 oktober t/m 29 oktober op diverse locaties in Eindhoven. Cibap en SintLucas presenteren zich gezamenlijk op HOW&WOW, een tentoonstelling van Crafts Council Nederland in het Veem gebouw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button