Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZorg & Welzijn

SBO Het Facet ontbijt met burgemeester Snijders in stadhuis tijdens Nationaal Schoolontbijt

Zwolle – Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ongeveer een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2750 basisscholen, vindt ook elk jaar een ontbijt in het stadhuis plaats. Dit jaar ontving burgemeester Peter Snijders donderdagochtend de leerlingen van groep 7 van SBO Het Facet om samen een ontbijtje te nuttigen.

Zwolle doet net als in zo’n 250 andere Nederlandse gemeenten mee aan het schoolontbijt. In het stadhuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Neem de tijd voor je ontbijt!

Gemeente Zwolle doet graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt omdat het past binnen de aanpak van Zwolle Gezonde Stad. Zwolle Gezonde stad zet in op het verder verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Zwolle door het stimuleren van een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg. Een gezond ontbijt levert hieraan een belangrijke bijdrage. Het ontbijt geeft namelijk 10 tot 15% van de energie en voedingsstoffen die men dagelijks nodig heeft. Belangrijk dus om de tijd voor te nemen. Het thema van het nationaal schoolontbijt is dit jaar Neem de tijd voor je ontbijt!

Het Vergeten Kind

Burgemeester Snijders betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Foto © Teun Dertien

Gerelateerde artikelen

Back to top button