Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Griekse landskampioen dinsdag tegenstander PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle gaat dinsdag de oefencampagne verder met de wedstrijd tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. In Nieuwleusen wordt er om zeven uur ’s avonds afgetrapt.

Na de oefenduels tegen FC Dalfsen (0-11) en VV Hattem (0-8) en competitiegenoot FC Emmen (1-1) wacht dinsdag voor PEC Zwolle een tegenstander van een heel ander kaliber. Op Sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen is PAOK Saloniki de tegenstander. PAOK is de Griekse kampioen van het voorbije seizoen. Dat deed de ploeg zonder ook maar één keer te verliezen. Alleen Olympiakos kwam met vijf punten achterstand nog enigszins in de buurt. Gerenommeerde clubs als AEK Athene en Panathinaikos eindigden met een achterstand van respectievelijk 23 en 44 punten. PAOK speelde onlangs al twee oefenduels. Het verloor in Epe met 1-0 van het AZ van voormalig Zwolle-speler Arne Slot en won met 3-0 van het Deense FC Nordsjælland. Ook staat er nog een duel met Fortuna Sittard op het programma.

Voor PEC Zwolle is het duel een mooie krachtmeting middenin een trainingskamp. De ploeg van trainer/coach John Stegeman heeft de spreekwoordelijke tenten namelijk opgeslagen in de bossen bij Epe, waar het van maandag tot en metvrijdag traint op de velden van SV Wissel.

Het is niet voor het eerst dat PEC Zwolle in de voorbereiding tegenover PAOK Saloniki staat. Op 18 juli 2014 won het met 2-1 door goals van Steven Pereira en Jesper Drost. Ook op 18 juli maar dan van het jaar 2012, bleek PAOK te sterk. Destijds werd het 1-4. Ibrahim Ikililou scoorde het enige Zwolse doelpunt.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button