Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gratis winkelen? Het kan bij Weggeef Stadshagen

Zwolle – Het is voor de meeste mensen die voor het eerst binnenkomen in een weggeefwinkel even wennen: er hoeft en kan zelfs niet afgerekend worden, het wordt bij de weggeef winkel wel geregistreerd wat en hoeveel u meeneemt.

© RTV Focus – Tom Neijensteijn

Weggeef Stadshagen

Weggeef Stadshagen is 5 jaar geleden opgericht door Erna van der Gift. Mede dankzij de ‘weggeefhoek’ op Facebook is het idee ontstaan. Weggeef Stadshagen is gevestigd in het Cultuurhuis in Stadshagen en is elke maandag en woensdag geopend van 14:00 tot 16:00.

Alle tweedehands-spulletjes die er liggen, of het nu kleding is, een boek, speelgoed, huisraad, een computer of een pollepel, het is allemaal gratis mee te nemen. En er is in de meeste weggeefwinkels voor iedereen wel iets te vinden wat hij/zij nodig heeft of leuk vindt om mee te nemen, of aan iemand anders cadeau te geven. Hoe dan ook zorgen weggeefwinkels nog al eens voor verwarring, vooral bij nieuwe bezoekers. Je ziet ze gewoon nadenken…. Soms komen ze vertellen hoe verbaasd ze zijn. He dit kan dus ook! Belangeloosheid bestaat echt. Je hoeft niet altijd (meteen) iets terug te vragen. En vergeet niet dat wie goed doet doorgaans ook goed ontmoet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button