Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gift City opent haar deuren in Zwolle

Op dinsdag 3 februari om 10.00 uur a.s. opent de Gift City haar deuren voor arm, rijk, jong en oud aan de Rieteweg 12 in Zwolle. Wat anderhalf jaar geleden begon als een droom is nu, met hulp van vele vrijwilligers en ondernemers uit Zwolle en omgeving, een Ontmoetings- en Verkoopcentrum waarbij talenten en maatschappelijk behoefte elkaar ontmoeten.

De Gift City is een maatschappelijk initiatief waarbij ondernemers, vrijwilligers, maatschappelijke instellingen en overheidsinstanties het verschil willen en kunnen maken met en voor elkaar.

Er is al veel gebeurt en gedaan. Voor de toekomst maken onze vrijwilligers het verschil door kansrijken, bijvoorbeeld ondernemers te verbinden met mensen die minder kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een fysieke of mentale beperking of diegenen die weinig te besteden hebben. Door klussen of goederen aan te bieden kunnen bedrijven en instellingen vormgeven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en MVO doelen. En de Gift City kan haar city-medewerkers hun talenten laten inzetten waardoor ze trots zijn en een twinkeling in hun ogen krijgen. Door de verschillende werkzaamheden te verrichten vanuit het Talentenbureau, kan men Twinkels verdienen, met deze Twinkels kan men in de Twinkelwinkel “nieuwe gegeven producten en goederen en/of een gezonde maaltijd of kop koffie in het City Café kopen“.

De Gift city is een bijzonder concept met een eigen Talentenbureau, een Twinkelwinkel, een keuken en als belangrijk onderdeel het City café. Hier kan men, verzorgt door vrijwilligers en City-medewerkers, terecht voor een gesprek, een bakkie koffie, lunch of maaltijd.

De openingstijden van de Gift City zijn vanaf 3 februari op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button