KabelkrantNieuws uit Zwolle

GGD IJsselland start tijdelijke testlocatie in Genemuiden

GGD IJsselland start vanaf dinsdag 9 maart een tijdelijke testlocatie in Genemuiden. Hier kunnen inwoners zich op corona laten testen. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Ondernemers Kring Genemuiden (OKG); in de testlocatie van OK Vitaal richt de GGD een eigen testlijn in. Deze is elke ochtend (met uitzondering van zondag) open van 09.00 – 12.00 uur. Inwoners van Zwartewaterland kunnen hier op afspraak terecht voor een – gratis – coronatest. Dit is een PCR-test waarvan de uitslag meestal binnen een dag bekend is. Werkgevers die hun medewerkers een sneltest willen laten doen, kunnen voor deze – betaalde – sneltest van 13.00 – 20.00 uur bij OK Vitaal terecht.

“We maken ons grote zorgen omdat het aantal besmettingen in onze gemeente, en dan vooral in Genemuiden, hard stijgt. Het is zeer waarschijnlijk dat hier de Britse variant rondgaat”, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Ik doe daarom een dringend beroep op onze inwoners om zich goed aan de maatregelen te houden en er even een tandje bij te doen. We moeten er alles aan doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Meteen laten testen

Het bron- en contactonderzoek van de GGD laat zien dat de besmettingen met name in familiaire kring plaatsvindt en op de werkvloer. Testen, al bij de geringste klachten, is van groot belang om het aantal besmettingen terug te dringen. Berthran Selles, bestuurslid van OK Vitaal: “Het doel van OK Vitaal is een vitaal Zwartewaterland. Gezien de verontrustende situatie waarin Zwartewaterland zich bevindt, zijn we blij dat de GGD zich op onze locatie vestigt. Het is essentieel om nu het testen laagdrempelig aan te bieden aan onze inwoners. Samen staan we sterker en hebben we meer grip op de vitaliteit in onze gemeenschap.”

Thuis blijven


Gonnie van Kranenburg, projectmanager team Corona van GGD IJsselland: “Testen is een belangrijk middel, daarnaast is het van belang dat je de adviezen opvolgt die onze medewerkers Bron en Contactonderzoek je geven. Met name wat betreft quarantaine, waarbij we nu een aanvulling doen. Om het aantal besmettingen in Genemuiden snel verder terug te dringen, vragen we ook aan huisgenoten van nauwe contacten om in quarantaine te gaan. Bijvoorbeeld als een kind of huisgenoot in contact is geweest met iemand met corona, dan ga je zelf ook in quarantaine. Je mag uit quarantaine wanneer je kind of huisgenoot negatief is getest.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren