Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Geslaagd! Vlaggen in top voor alle eindexamentoppers

Zwolle – De vlaggen gingen in top met de tas er aan. Al dan niet in combinatie met een vlag van de school die speciaal voor de geslaagde eindexamenkandidaten waren gemaakt. Donderdagmiddag kregen de havisten en vwo-scholieren de uitslag: geslaagd, gezakt of een herexamen. Leerlingen van het vmbo wisten het een dagje eerder al.

Drie scholen in Zwolle publiceerden inmiddels hun slagingspercentages. Vorig jaar slaagde landelijk 92,6 procent van de examenkandidaten. De laatste jaren deden havo-leerlingen het in verhouding het slechtst. Daar zakken de meeste leerlingen. Bij vmbo slagen relatief gezien de meeste examenkandidaten.

Dit jaar kon je voor het eerst ook cum-laude slagen. Had je  gemiddeld een 8 of hoger en geen onvoldoende  dan kreeg je een speciale cum-laude vermelding op je diploma. Dit kon in alle niveau’s. Van VMBO tot VWO

De her- en inhaalexamens vinden plaats in de week van 16 juni. Woensdag 25 juni worden de uitslagen daarvan bekendgemaakt.

Bekende uitslagen na eerste ronde

Thorbecke

mavo 90%, havo 92%, atheneum 92%

Meander college

tl (mavo) 90%, havo 91%, vwo 89 %

Gymnasium Celeanum

89% gymnasium

Greijdanus

Geen percentages gepubliceerd, al wel de namen van de geslaagden.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button