KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad besluit o.a. over nieuw parkeerreguleringsgebied Hogekamp en Indische Buurt

Zwolle – Op maandag 6 november aanstaande is er van 19:30 tot 21:00 uur een besluitvormingsronde van de gemeenteraad in de Raadzaal. Tijdens deze avond neemt de gemeenteraad onder andere een besluit over een nieuw parkeerreguleringsgebied in de wijken Hogenkamp en Indische Buurt.

Ook neemt de gemeenteraad een besluit over aanpassingen in het Reglement van Orde voor de Raadspleinen. In april 2022 is besloten om, bij wijze van experiment, een aantal aanpassingen door te voeren aan de vergaderstructuur van de gemeenteraad. In het verlengde daarvan is de gang van zaken tijdens de debatten en de besluitvormingsrondes aangepast. De vaste themadebatten zijn geïntroduceerd. Daarin worden alle ontvangen informatienota’s geagendeerd. Technische briefings zijn ingevoerd net als schriftelijke overleggen over beslisnota’s met grotere impact. Deze wijziging in werkwijze en veranderingen in de mores van de gemeenteraad hebben geleid tot een nieuw Reglement van orde 2023 die het vorige reglement uit 2018 vervangt.

Verder staat de afhandeling van informatienota’s over de beantwoording van schriftelijke vragen centraal. De gemeenteraad handelt schriftelijke vragen af over Sport in de buitenlucht, Veiligheid Hanzelaan en Verplaatsen zomerkermis naar Park de Wezenlanden.

Bekijk de volledige agenda en stukken.

Invloed uitoefenen

Wilt u de raad iets meegeven over de onderwerpen op de agenda? Dan kunt u zich aanmelden voor inspreken. Dit kan tot op de ochtend van de vergadering, uiterlijk 10.00 uur, door te mailen naar raadsgriffie@zwolle.nl. Na aanmelding neemt de raadsgriffie contact met u op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button