Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeente Zwolle en Munckhof gaan voor zero-emission taxivervoer

Zwolle – Het doelgroepenvervoer in gemeente Zwolle wordt vanaf 2025 volledig met zero-emission voertuigen uitgevoerd. Deze ambitie hebben gemeente Zwolle en vervoersbedrijf Munckhof uitgesproken met de ‘Coalition of the Willing’.

Coalition of the Willing

In de Coalition of the Willing hebben diverse overheden, vervoersbedrijven en brancheorganisaties in het personenvervoer afspraken gemaakt over het verduurzamen van het vervoer. Conform het klimaatakkoord van Parijs moet iedereen milieumaatregelen nemen voor een beter klimaat. In de Coalition of the Willing nemen partijen in het personenvervoer deze verantwoordelijkheid. Zo ondersteunt de coalition het onlangs gesloten Bestuursakkoord Zero Emission Doelgroepenvervoer. Voor Munckhof betekent de ondertekening van het convenant dat het personenvervoer steeds milieuvriendelijker uitgevoerd wordt. De gemeente Zwolle geeft hiermee invulling aan haar wensen voor duurzaam personenvervoer in de gemeente.

Zero-emission voertuigen

Het vervoer in de regio Zwolle is begin 2018 opnieuw aanbesteed. Munckhof kwam als winnaar uit de bus. Het vervoer wordt vanaf de zomer uitgevoerd met milieuvriendelijke (groengas)voertuigen. Ondanks dat dit al een stap in de goede richting is, zal het vervoer op termijn uitgevoerd worden met zero-emission voertuigen. Zero-emission voertuigen zijn voertuigen die geen milieuvervuilende uitstoot hebben. Denk bijvoorbeeld aan elektrische of met waterstof aangedreven voertuigen.

Over Munckhof

Munckhof bestaat uit een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Het bedrijf, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Horst, onderscheidt zich in de markt door zich te focussen op het totaalpakket aan vervoer. Van taxi tot touringcar en van meerdaags evenement tot zakenreis. Een hoge kwaliteit en service vormen belangrijke uitgangspunten in de dienstverlening. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan het kwaliteitscertificaat ISO9001, het milieucertificaat ISO14001 en de diverse branche specifieke keurmerken die Munckhof mag voeren.

Organisatorisch bestaat Munckhof uit de divisies Taxi, Tour en Travel. De taxidivisie richt zich op het regisseren, organiseren en uitvoeren van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland. Vanuit de regiecentrale in Horst wordt het vervoer geregisseerd voor vele zorginstellingen, overheden en andere organisaties. Daarnaast verzorgt Munckhof taxivervoer in de breedste zin van het woord vanuit vestigingen in Arnhem, Cuijk, Ede, Eindhoven, Heijen, Hoofddorp, Horst, Lichtenvoorde, Nijkerk, Putten, Ridderkerk, Tilburg, Wageningen en Zaandam.

De divisie Tour is gespecialiseerd in grootschalig groepsvervoer per touringcar. Naast het uitvoeren van dit vervoer vanuit de locaties in Arnhem, Heijen en Horst is de tour divisie gespecialiseerd in het plannen en verzorgen van complexe vervoersprojecten. De organisatie en uitvoering van het totale vervoer tijdens Pinkpop, de EK Atletiek 2016 en het treinvervangend vervoer van de Nederlandse Spoorwegen zijn hier voorbeelden van.

Naast de taxi en touringcar divisies heeft Munckhof het bedrijfsonderdeel Travel, dat zich bezighoudt met de verkoop van internationale zakenreizen en meerdaagse groepsreizen. Hiertoe behoren de zakenreisbureaus van Munckhof Business Travel (Venlo, Veenendaal, Schiedam, Deventer, Helmond, Delfzijl, Amsterdam en Schiphol), zakenreisbureau Roberts & Partners (Schiphol), schoolreisspecialist MGI Travel (Schiedam) en groepsreisspecialist Munckhof Groups Desk (Venlo).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button