Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Gemeente gaat ‘Proeftuin verkeer Stadshagen’ na twee maanden evalueren

Zwolle – Het Wijkservicepunt West heeft een enquête gelanceerd om de ‘Proeftuin verkeer Stadshagen’ te evalueren. Dit project, dat eind september werd geopend, betrok kinderen en jongeren bij het bedenken van oplossingen voor verkeersplekken die zij als lastig of onveilig ervaren.

Drie verkeersplekken werden aangepakt met kleurrijke markeringen en borden: het kruispunt Werkerlaan/ Basic-Fit, de rotonde station Stadshagen en de Dingshoflaan. Het doel van de enquête is om te achterhalen hoe weggebruikers het initiatief beleven en wat zij van de verschillende aspecten van de proeftuinen vinden. De enquête is anoniem en duurt ongeveer vijf minuten.

Enquête

Kritiek op sociale media

Direct na de oplevering kreeg het project al kritiek op sociale media. Sommige weggebruikers bestempelen de proeftuinen als gevaarlijk, ‘hysterisch’ en onoverzichtelijk. Een van hen, Marga Handstede, schreef op Twitter: “Ik woon vlakbij de rotonde en vind het er heel erg onoverzichtelijk geworden. Al die kleuren leiden heel erg af. Je ziet als automobilist door de kleuren de verkeerssituatie niet meer.” Een andere gebruiker, Ferdi, reageerde: “Enorm hysterisch. Inmiddels over verschillende kruisingen gereden als fietser en automobilist. Snap niet hoe dit moet bijdragen aan enige vorm van veiligheid.”

De gemeente bepaalt uiteindelijk of (een deel) van de aanpassing definitief wordt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button