Voorpagina

Geen droge voeten bij jubileum-editie DrogeVoeten Run

Zwolle – Op zaterdag 24 september wordt voor de vijfde keer in successie de DrogeVoeten Run gehouden. Net als voorgaande jaren is de run ‘voor iedereen’ en staan lol en plezier voorop. De DrogeVoeten Run vindt plaats in het projectgebied van Ruimte voor de Rivier Zwolle en wordt georganiseerd door het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Salland, aannemer Van den Biggelaar/Ploegam, hardloopwinkel Run2Day Zwolle en Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve.

Van jong tot oud

De DrogeVoeten Run is inmiddels een begrip in de regio Zwolle. Vijf jaar geleden begonnen als proef, gaan ieder jaar de gratis inschrijvingen als warme broodjes over de toonbank. De run heeft een totaal andere opzet dan overige hardloopevenementen: iedereen is welkom, van jong tot oud. Vaders, moeders, kinderen, opa’s en oma’s, zelfs hele gezinnen kunnen meedoen. Gehoopt wordt op net zo’n gemêleerd gezelschap als voorgaande jaren. De DrogeVoeten Run is een gezellige loop, zonder tijdklok en competitie-element, maar wel met een mooi gratis functioneel hardloopshirt.

Modder aan de poten

De route van deze stoere run gaat over onverhard terrein, door zand, modder en….., misschien moeten de deelnemers ook wat water trotseren. Het rondje loopt dwars door het projectgebied van Ruimte voor de Rivier en is voor iedere deelnemer te doen. De ronde mag zo vaak gelopen worden als men wil.

De verzamellocatie is Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve en er is plek voor 500 fanatiekelingen.

Schrijf je snel in door een mail te sturen naar zwolle@run2day.nl. Geef daarin duidelijk aan voor hoeveel personen je inschrijft, de namen van de deelnemers en de shirtmaten (dit jaar zijn er ook kindermaten beschikbaar). Houd er rekening mee dat de shirts klein kunnen uitvallen en je wellicht een maat groter moet aangeven dan je gewend bent.

Schminken en springkussen

Naast het hardloopevenement valt er nog meer te beleven. Mensen die niet meelopen, kunnen naast aanmoedigen ook voorlichting krijgen over het project Ruimte voor de Rivier Zwolle, waarmee de IJssel meer ruimte krijgt. Door het graven van geulen en het verleggen van een dijk, houdt Zwolle droge voeten bij hoogwater op de rivier. Kinderen kunnen zich laten schminken en zich vermaken met een opblaasbare stormbaan, een springkussen en een ballonnenclown.

Video DrogeVoeten Run 2015

Gerelateerde artikelen

Back to top button