Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Fraterhuis organiseert ouderwets busreisje naar EYE Filmmuseum

Op zaterdag 11 april 2015 gaat de Fraterhuis Academie ‘on tour’ naar het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Een verzorgde busreis inclusief een rondleiding bij de tentoonstelling Jean Desmets Droomfabriek over de droomwereld van de vroege cinema. Met afsluitend de gelegenheid om in de historische zaal van het EYE de filmvertoning van ‘Shaun the Sheep’ gezamenlijk te bekijken.

Busreisje

Zaterdagochtend 11 april om 09.00 uur vertrekt de bus met film- en architectuurliefhebbers vanaf de Blijmarkt in Zwolle naar het EYE Filmmuseum. Daar aangekomen volgt een rondleiding door EYE-gidsen bij de tentoonstelling van filmondernemer Jean Desmet. Na een lunch, een rondkijkje in het EYE en de filmvoorstelling ‘Shaun the Sheep’ vertrekt de bus tegen het einde van de middag weer richting Zwolle. Reserveren kan tot 4 april 2015, en vol is vol.

Jean Desmets Droomfabriek

De tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek. De avontuurlijke jaren van de film (1907-1916) is een hommage aan filmondernemer Jean Desmet, die een miljoenenpubliek onthaalde op beelden van ongekende, verre werelden. De parels uit zijn nalatenschap zijn nu in de tentoonstelling op grote schermen te bewonderen, als verrassende kennismaking met de pionierstijd van de vroege cinema.

 

‘Shaun the Sheep’ in EYE

Dit is een prachtige klei-animatiefilm naar de bekende kinderserie over het stoute schaapje Shaun. De film wordt vertoond in Cinema 4 van EYE. Cinema 4 is geheel in art-deco stijl ingericht, ter herinnering aan de historische Cinema Parisien, opgericht door Jean Desmet. Deze bioscoop op de Nieuwendijk was één van de eerste bioscopen in Amsterdam en de inrichting van Cinema 4 is een ode aan deze bijzondere plek uit de Nederlandse filmgeschiedenis.

 

Informatie

  • Zaterdag 11 april van 09.00-17.00 uur.
  • Kaarten kosten 35 euro voor Vrienden/studenten (overig – 50 euro).

 

Info – Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button