KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

KindermeZZo, speciaal voor kinderen waar kanker dichtbij is

Zwolle – Kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt, kunnen daar flink last van hebben. Niks is meer gewoon, ook niet op school en bij vriendjes. Speciaal voor deze kinderen start vanaf woensdag 17 januari KindermeZZo weer. KindermeZZo is een onderdeel van IntermeZZo het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker waar iedereen terecht kan om fysieke en mentale veerkracht te versterken.

Wanneer één van de ouders of naaste kanker krijgt, grijpt dat enorm in in het gezinsleven. Alle vanzelfsprekendheid valt weg. Hoe pak je het als ouders aan? Het ongewisse van de ziekte en het behandeltraject leveren onzekerheid op. Voor jezelf, je gezin, je familie, vrienden en collega’s. Ook kinderen kunnen zich onveilig en eenzaam voelen.

Bij KindermeZZo kunnen kinderen even loskomen en tegelijk herkenning vinden bij elkaar, met of zonder woorden, in sport en spel. Een veilige en fijne plek om te ontspannen. Ze worden begeleid door pedagogische medewerkers bij creatieve, sportieve en ontspannende activiteiten. Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is, is er om de week op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur een programma. Woensdag 17 januari is de start van 2024 met beeldhouwen. Daarna zijn er kidsmiddagen met onder meer een mystery guest, hartjesdag, samen koken en een survivalparcours.

Aanmelden

KindermeZZo is voor kinderen uit de wijde regio. Meld je kind (basisschoolleeftijd) aan bij IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker, geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, telefoonnummer (088) 624 6088, www.intermezzo-zwolle.nl of kijk op www.kindermezzo.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button