112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietspad Burgemeester Vos van Steenwijklaan 2 weken afgesloten

Onderhoud fietspad Burgemeester Vos van Steenwijklaan

Van maandag 13 juni tot en met vrijdag 1 juli aanstaande vinden wegwerkzaamheden plaats aan het fietspad langs de Burgemeester Vos van Steenwijklaan, tussen de Ittersumallee en de Thorbecketunnel. Door de werkzaamheden is het fietspad niet toegankelijk voor het verkeer. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingroutes aan via de Landsheerlaan en Stadhouderlaan.

Het fietspad langs de Burgemeester Vos van Steenwijklaan voldoet niet meer aan de gestelde eisen. Het asfalt is gescheurd en er treed wortelopdruk op door de aanwezige bomen.

Werkzaamheden

Tijdens de onderhoudsactiviteiten wordt het asfalt van het fietspad vervangen met beton dat veel langer meegaat dan asfalt. Ook de oversteken van de Distelvlinder en de Landsheerlaan worden uitgevoerd in beton. Vanwege de uithardingstijd van de betonlaag, duren de werkzaamheden aan het fietspad en genoemde oversteken naar verwachting drie weken. De werkzaamheden bestaan uit: het deels opbreken van de bestaande asfalt laag, aanbrengen een laag beton, aanbrengen van markeringen en het herstraten van het trottoir.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden wordt zowel het fietspad als de oversteken afgesloten voor alle verkeer. Het trottoir blijft bereikbaar. Verkeersborden ter plaatse geven de adviesroutes aan via de Landsheerlaan en Stadhouderlaan en omgekeerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button