Natuur & DuurzaamVoorpagina

Van der Vliet voorzitter Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Van der Vliet is 42 jaar, fervent zwemmer en al jaren bezoeker van het Openluchtbad. In het dagelijks leven is ze programma- en verandermanager bij Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen en de bibliotheek in Deventer.

Mijn gezin, drie zoons en een man, is ook regelmatig in het zwembad te vinden. Ik vind het belangrijk om het zwembad voor de wijk en heel Zwolle te onderhouden en te behouden,” vertelt Van der Vliet.

Het is een uniek monument waar we trots op zijn en waar veel stadsgenoten elke zomer weer van genieten. Het is een plek in Zwolle waar sport, ontmoeting en plezier bij elkaar komen en die een bijdrage levert aan de leefbaarheid in de wijk. Ik zou de maatschappelijke rol en hiermee het voortbestaan van het bad willen verstevigen door scholen, speciale doelgroepen, verenigingen en bedrijven nog meer te betrekken bij het Openluchtbad,” aldus Van der Vliet.

Het zwemseizoen bij het Openluchtbad is recentelijk van start gegaan. Een van de belangrijkste onderdelen van het zwemjaar is de ZwemVierdaagse. Die wordt gehouden van 27 juni tot en met 1 juli. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Over het Openluchtbad

Het Zwolse Openluchtbad is sinds 1994 rijksmonument. Om het bad te kunnen blijven exploiteren is de ‘Vereniging Openluchtbad Zwolle’ opgericht. Zij heeft in 1992 na overleg met de gemeente en voorzien van een gedegen exploitatieplan het Openluchtbad volledig overgenomen.

De vereniging weet het bad al 20 jaar te exploiteren door de inzet van vrijwilligers. Iedereen kan lid worden van de Vereniging. Tegelijkertijd verplicht men zich tot een aantal uren vrijwilligerswerk per seizoen. Dat deze formule werkt, blijkt uit het feit dat de vereniging rond de 5500 leden telt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button