Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Festival Tussenland houdt Grand Opening voor iedereen

Zwolle – Festival Tussenland nodigt alle inwoners van Zwolle en daarbuiten van harte uit voor de openingsceremonie op vrijdag 26 mei van Festival Tussenland. De start van Tussenland wordt groots gevierd, en voor iedereen. Want kunst en cultuur zíjn voor iedereen, vindt de organisatie! Met haar festivals streeft zij naar een verbonden, bruisende stad waarin iedereen kan meedoen.

Onder het genot van een hapje en een drankje en swingende livemuziek op het Food & Drank Court luidt de organisatie vrijdag 26 mei het begin in van weer een heerlijk driedaags festival voor alle inwoners van Zwolle en voor de mensen van buiten de stad. Speciaal voor dit moment heeft Tussenland twee adembenemende circustheatergroepen gecontracteerd.

The Flying Acrobats

Hilarische stunts en spectaculaire trucs van deze vliegende acrobaten, uitgevoerd op swingende sixties muziek. Met een springsteiger, een trampoline, een net in de lucht en een hoop misverstanden halen The Flying Acrobats de meest fantastische capriolen uit.

Juggling Tango + Sophia van Veen

Van New York tot Moskou, van Peking tot Parijs: al jarenlang is Juggling Tango een begrip in de internationale circus- en theaterwereld. De Nederlandse jongleur Menno van Dyke en de Franse danseres Emilie Weisse ontwikkelden een unieke performance waarin muziek en dans van de Argentijnse Tango op onnavolgbare wijze worden gecombineerd met jongleerkunst van het allerhoogste niveau. Juggling Tango werd meermaals bekroond, onder meer met de Oscar Carré Trofee. In het voorprogramma de Zwolse Sophia van Veen, één van de talenten van Jeugdcircus Pavarini. Zij geeft een muzikale mini-show over anders eten, gebracht met jongleerkunst, de eenwieler, balans op de rola-rola en Jiddische muziek.

Een bruisende binnenstad

Direct na de openingsceremonie brandt het festival los met drie dagen vol circus- en straattheater, storytelling en rootsmuziek. De toegang is vrij. Het bezoek wordt gevraagd om een bijdrage naar draagkracht. De organisatie zegt, uit te kijken naar de komst van iedereen die er graag bij wil zijn. Ze is trots, het programma aan de bezoekers te kunnen presenteren. Tussenland werkt nauw samen met horeca, winkeliers, onderwijs en andere evenementenorganisatoren in de stad om echt de hele binnenstad te laten bruisen.

Partnerevenementen

Er zijn diverse partnerevenementen in hetzelfde weekeinde, zoals het Zwolle Design Festival, de Kunst & Creatief Markt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, de Kennispoort Food Innovation Market en de Deltion Afstudeervoorstellingen.

Thema 2023: Schouders

Met het thema van dit jaar sluiten de programmeurs van Festival Tussenland aan bij de actualiteit van vandaag. Op wiens schouders bouwen wij ons persoonlijk leven, onze samenleving, onze wereld? Wie gingen ons voor? Zijn die schouders sterk, zwak, betrouwbaar? Of niet? En wat voor schouders gaan wij zijn voor degenen die na ons komen? “Dit hoogst actuele thema laat ons nadenken over onze erfenis en de erfenis die we zelf nalaten.”

Uitgebreid programma

Het hoofdprogramma van de vrijdagavond van Festival Tussenland staat hieronder vermeld, maar het complete, uitgebreide programma van alle drie de festivaldagen is online te bekijken.

Hoofdprogramma vrijdag 26 mei (complete programma op de website www.festivaltussenland.nl)
17.45 uur – Flying Acrobats
19.00 uur – Juggling Tango
19.30 uur – The Gods were all here – Phil Okwedy
20.15 uur – Flying Acrobats
20.45 uur – Chef Defect
21.30 uur – Elders – Jan Blake and John Pradere
22.15 uur – Circus Gala
23.00 uur – STRAF

Food- & Drank Court vanaf 17.00 uur

Het publiek kan vrijdag zo vanaf het werk het festivalveld op rollen. Het Food- en Drank Court opent om 17.00 uur en daar kunnen bezoekers terecht voor heerlijke lokale en internationale hapjes en drankjes onder het genot van livemuziek.

Festival Het Tussenland is één van de evenementen van Festivalplatform Zwolle Unlimited. Bekijk de volledige programmering van Tussenland op www.festivaltussenland.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button