Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Faith, Peace, Hope en Love wekken energie op

Zwolle – De windmolens in Hattemerbroek draaien. Het gaat op dit moment nog om proefdraaien, maar vanaf 1 juli is het de bedoeling dat de windmolens Hope, Faith, Love en Peace volop gaan draaien. De windmolens kunnen in de gemeente Oldebroek 11.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

De bouw van het windmolenpark ging in fases. Na het grote hijswerk werden de turbines ‘mechanisch afgerond’. Dit betekent dat alles binnen in de turbines aangesloten gaat worden en dat proces is nu goed als afgerond. Wanneer de windmolenturbines draaien wekken ze direct al energie op. Wel is het zo dat ze deze maand nog meerdere keren worden uitgezet. Om te checken of er geen foutcodes zijn.

© RTV Focus Zwolle

“Het ging niet zonder slag of stoot”
Jan van Werven, initiatiefnemer van het windmolenpark, is 24 jaar bezig geweest met het realiseren van het windmolenpark. “Ik ben hartstikke blij. De windmolens draaien eindelijk. Het is een beetje als aan een oude brommer sleutelen, je krijgt de onderdelen binnen en zet het in elkaar. Je trapt de brommer aan en hij doet het dan ook nog!”

Op 17 juni wordt het windmolenpark officieel overgedragen aan Energie Maatschappij Hattemerbroek. Hiermee is het project officieel gereed.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button