Great Catch- fresh taste of circus op zomertour

Aan het begin van deze zomer, vanaf 21 juni, herneemt Great Catch zijn tournee. Dit originele programma bundelt het werk van jonge circusmakers. Bekende circustechnieken als trapeze, jongleren, acrobatie en chinese pole komen aan bod in een verrassende mix met hedendaags theater. Great Catch reist tussen 21 juni en 1 juli langs zes Nederlandse theaters en komt 1 juli in Zwolle.

Kleurrijk festival Zwetsen en Kletsen

Stichting Wildebras houdt op 26 en 27 juni cultureel zomerfestival Zwetsen &  Kletsen in Park de Hogenkamp - Dieze Oost. Een nieuw kleurrijk festival waar exclusief Zwolse creatieve makers en aanbieders van muziek, theater, kunst, food en urban sports zich presenteren. ‘Enerzijds willen we Dieze Oost een sociale boost geven, anderzijds willen we Zwolse creatieve makers een platform bieden waar ze zich zelf kunnen presenteren’, aldus Frank Groenewegen, voorzitter Stichting Wildebras.

Mudrun wordt Flutrun

Sportpark Het Hoge Laar Zwolle

Na drie succesvolle edities van de Zwolse Mudrun is de Mudrun inmiddels een begrip geworden in Zwolle. Ook in de omstreken. De sportverenigingen die gehuisvest zijn op sportpark het Hoge Laar houden deze run op 29 juni. Dit doen zij met ondersteuning van SportService Zwolle. In verband met de coronamaatregelen kan dit jaar deze Mudrun niet doorgaan, maar in plaats daarvan wordt de Flutrun gehouden. Kijk op www.rtvfocuszwolle.nl voor de precieze data.

Weer serie zomermarktconcerten in Hattem

Andreaskerk Markt 2, Hattem

Ook dit jaar geven organisten weer zomermarktconcerten in Hattem. Met bespelingen tijdens de woensdagmiddagmarkt van de Hattemer beiaard, gevolgd door een bespeling van de beide orgels in de Grote of Andreaskerk. De aanvangstijd van de carillonconcerten is 14.30 uur, met aansluitend van 15.15 uur tot 15.45 uur een orgelbespeling. Deze wekelijkse concerten geeft men van juli tot en met begin september. Kijk voor het programma op www.rtvfocuszwolle.nl.

Gratis

Zeldzaam Mooi Markt Zwolle

Park de Wezenlanden Wethouder Alferinkweg, Zwolle

Tijdens de eerste editie van de Zeldzaam Mooi Markt op 10 juli kan iedereen genieten van een ontspannen sfeer met muziek van Oscar Draait Plaatjes. Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Er is op deze dag voor ieder wat wils. Van sieraden, illustraties, kunst, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijke lekkernijen, kleding en nog veel meer. Kijk op www.rtvfocuszwolle.nl voor alle informatie.

Back to top button