Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Alzheimer Dag

18 september 2017 - 25 september 2017

In de week van Wereld Alzheimer Dag (21 september) geven organisaties in de regio Zwolle het publiek via allerlei activiteiten informatie over de ziekte Alzheimer en andere vormen van dementie. Onder andere Hogeschool Windesheim, Deltion Colle

Vraag alles wat je wil weten

In de regio Zwolle wonen ruim 4.000 mensen met dementie. Op 21 september wordt er aandacht voor deze ernstige ziekte gevraagd. Dit jaar is er een speciaal regionaal thema: ‘Ik zou wel eens willen weten…’. Organisaties die zich met dementie bezighouden, willen graag te weten komen welke vragen er bij de bevolking leven. Zodat zij mensen nog beter over de ziekte kunnen informeren en adviseren. Om mensen bewust te maken wat dementie betekent en met hen in gesprek te gaan, organiseren zij in de week van Wereld Alzheimer Dag een gevarieerd programma over dementie. Iedereen in de regio Zwolle kan gratis deelnemen aan een of meer programmaonderdelen. De coördinatie is in handen van ProMemo, het expertisecentrum voor dementie van hogeschool Windesheim.

Gratis programma: van dans tot film

Het programma dat van 18 tot en met 25 september plaatsvindt, bevat onder meer een indrukwekkende dansvoorstelling die het ziekteproces krachtig in beeld brengt. Deze voorstelling ‘Onvoorwaardelijk’ wordt opgevoerd door het Kamper gezelschap Vuur en Vlam. Ook is er voorlichting in supermarkten waar het winkelend publiek op interactieve wijze kennis maakt met dementie. Andere activiteiten zijn een Alzheimer Café met luistertheater en de film ‘Migranten met dementie’ over dementie bij mensen met een niet westerse achtergrond.

Organisatoren

Gedurende de week worden er tal van activiteiten georganiseerd door de volgende organisaties: ProMemo (Hogeschool Windesheim), Deltion College, Viaa, Landstede MBO, IJsselheem, Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, Travers Welzijn, ZwolleDoet!, Stichting WijZ Welzijn, werkgroep Trefpunt Zwartewaterland, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en het Netwerk Dementie IJssel-Vecht.

 

Gegevens

Begin:
18 september 2017
Einde:
25 september 2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button