Nieuws uit ZwolleVan onze partnersVoorpagina

Elektrische auto nieuwkomers in 2020

Zwolle – Steeds meer Nederlanders kiezen bij de aanschaf van een nieuwe auto voor een elektrische auto. In 2020 zien we dan ook heel veel nieuwe elektrische auto’s uitkomen. Verschillende automerken komen met een nieuw model of maken zelfs voor het eerst de switch naar elektrisch. We hebben een paar nieuwkomers in 2020 op een rijtje gezet.

Volkswagen ID.3 wordt de grote nieuwkomer van 2020

Volkswagen behoort nog altijd tot het best verkochte automerk in Nederland. Volkswagen fans kijken dan ook reikhalzend uit naar de release van de ID.3 in 2020. Dit is de eerste betaalbare elektrische auto van Volkswagen. Volgens het automerk is dit pas het begin en kunnen we de komende jaren nog meer elektrische auto’s verwachten van Volkswagen. De ID.3 wordt een betaalbare auto met een vanaf prijs van € 30.000. Met een volle accu kan je straks 330 kilometer rijden als je voor het instapmodel kiest. Je kan ook voor een grotere accu kiezen. De 77kW is de grootste met een bereik van 550 km op een volle accu.

Mazda MX-30

In 2020 gaat ook Mazda over op elektrische auto’s. In september ziet de Mazda MX-30 het levenslicht. De stoere SUV is volledig elektrisch en heeft een bescheiden accu van 35 kW. De auto doet het prima voor de dagelijkse kilometers, maar de accu is wat bescheiden voor verre reizen. De vanaf prijs is € 33.000. Dit maakt de auto wel betaalbaar voor de gewone consument.

Ford March-E

Een mooie futuristische auto van Ford ziet in 2020 het levenslicht in Nederland. Extra leuk is dat het een samenwerking is met hun eigen Mustang lijn. Het logo van de Mustang staat dan ook op de neus. Met een rijbereik van 600 km is het een leuke gezinsauto. Misschien het enige minpuntje is de vanaf prijs van € 49.995 waardoor de auto niet voor iedereen is weggelegd.

BMW iX3

Van de Duitse automerken was BMW eigenlijk een beetje de voorloper met de elektrische auto. Het duurde even voor er een opvolger kwam op de I-Pace, maar nu is die er eindelijk. De verwachting is dat de elektrische auto in het tweede kwartaal van 2020 verschijnt. Overigens komt de auto niet uit de Duitse fabrieken rollen, maar uit een Chinese fabriek. De actieradius ligt op 400 km en de vanaf prijs op € 70.000.

Mini Electric

Misschien wel de schattigste nieuwkomer in 2020 is de Mini Electric. In maart 2020 staat de grote release voor de Britse auto gepland. De actieradius is bescheiden met 234 km. Maar de auto is dan ook echt bedoelt als stadsauto. De vanaf prijs ligt op € 33.000.

Beste autoverzekering voor je nieuwe elektrische auto

Ben je van plan in 2020 over te stappen op een elektrische auto? Kijk dan ook meteen wat de beste autoverzekering is voor je nieuwe auto. Zo is je auto goed verzekerd als je de weg op gaat.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee