Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Eerste reizigers stappen op de trein bij Station Stadshagen

Zwolle – Vanochtend stapten de eerste reizigers op de trein bij Station Stadshagen. Het liep nog niet storm maar toch waren er al wat reizigers die de proef op de som namen.

“Ik ga op bezoek bij mijn dochter in Kampen”, vertelt een reizigster op het perron, “Ik ga eigenlijk nooit met de trein maar vind het nu wel een keer leuk. Als ik naar Kampen moet ga ik met de auto. Eigenlijk reis ik alleen met de trein als ik met mijn kleinkinderen ga. Die vinden dat erg leuk”. Om 13.21 uur stapt de mevrouw op de trein naar Kampen. Aan de andere kant van het perron stappen wat passagiers uit die het ritje van 4 minuten hebben gemaakt vanaf station Zwolle. Binnen no-time sluiten de deuren weer van het Kamperlijntje en zoeft de trein verder naar Kampen.

Sinds vandaag is het nieuwe station Stadshagen definitief opgenomen in de dienstregeling. Twee jaar later dan gepland, wat komt doordat na de aanleg van het nieuwe spoor de bodem niet sterk genoeg was om de trein 130 te laten rijden. Een nieuwe haalbare dienstregeling werd afgelopen zomer al een paar weken getest. Vandaag gaat dus daadwerkelijk in. Afgelopen week werd nog even het perron verlengd om een kortere stop mogelijk te maken.

Nieuwe dienstregeling

Zwolle-Kampen: De trein uit Zwolle vertrekt twee minuten eerder dan in de huidige dienstregeling: om .47 en .17. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert in Kampen om .58 en .28. In Kampen wijzigt de aankomsttijd dus met één minuut.

Kampen-Zwolle: De trein uit Kampen vertrekt op dezelfde tijd als in de huidige dienstregeling: om .02 en .32. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .09 en .039 en de trein arriveert in Zwolle om .13 en .43. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten.

Alle overstappen in Zwolle, behalve zoals eerder aangegeven die overstap in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden.

Buslijn 10 Deltion Campus

Vanaf 15 december rijdt er vanaf station Zwolle Stadshagen in de ochtendspits van maandag tot en met vrijdag een speciale buslijn naar de Deltion Campus. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn zo’n tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige verbinding via station Zwolle en buslijn 9. Buslijn 10 heeft een aansluiting op de trein vanuit Kampen en vertrekt van 7.41 uur tot 9.41 uur ieder half uur. Buiten de ochtendspits rijdt buslijn 10 niet, omdat de spreiding van de reizigers dan groter is.

Reizigersactie

Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Kampen ProRail en Keolis zijn verheugd dat station Zwolle Stadshagen definitief open gaat. Om reizigers te verwelkomen op het nieuwe station organiseren de aangesloten partijen op maandagochtend 16 december gezamenlijk een reizigersactie.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button