Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste officiële landelijke vorstdag van deze herfst

Zwolle – Vanmorgen om 06:00 daalde het kwik in De Bilt naar -0,2 graden, daarmee is het de eerste officiële landelijke vorstdag van het jaar, dat meldt Weerplaza. Vorig jaar moesten we langer op de eerste vorstdag wachten, toen daalde de temperatuur in De Bilt pas op 23 november voor het eerst onder de vorstgrens. Het koudst is het vandaag in het zuiden van het land. Op vliegbasis Woensdrecht vroor het bijna 2 graden. Tot zonsopkomst kan de temperatuur nog wat verder dalen.

Door het sterk afkoelen van de lucht, is er op veel plaatsen dichte mist ontstaan. In het noorden, waar de temperaturen minder ver daalde is het wat nevelig, maar in Cabauw daalde het zicht zelfs naar 28 meter! Het verkeer kan vandaag plaatselijk nog lang hinder ondervinden van de mist. Of de mist vandaag overal oplost, is nog maar de vraag zegt Weerplaza. “De late oktoberzon is niet meer in staat om alle mist weg te kunnen branden, dus er zullen plaatsen zijn die vandaag weinig zon gaan zien.” Wanneer de zon vandaag doorbreekt, wordt het een mooie dag met temperaturen rond 11 graden en niet al te veel wind. In de mist wordt het niet warmer dan een graad of 7.

Lang kunnen we niet van het mooie weer genieten. Morgen is het bewolkt en soms valt er regen. De temperaturen gaan wel geleidelijk omhoog de komende week.

Gerelateerde artikelen

Back to top button