CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste coronavaccinatie toegediend bij GGD-priklocatie Zwolle

Zwolle – Vanmorgen zijn bij de vaccinatielocatie van de GGD Ijsselland in Zwolle de eerste coronavaccinaties toegediend bij zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen.

Verpleegkundige Woonzorg Gerlinde van Carinova ontving de eerste prik in aanwezigheid Margreet Algra, Manager GGD IJsselland en Carinova bestuurder Jan Grieping. Het RIVM coördineert de uitvoering van de coronavaccinatie.

Eerste vaccinaties

Sinds maandag 4 januari worden de uitnodigingsbrieven verstuurd naar de circa 269.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Vanaf vandaag worden de eerste mensen uit deze groep in onze regio gevaccineerd door de GGD. Afgelopen week werd in het Isala al gestart met het vaccineren van medewerkers uit de directe COVID-zorg. Het gaat daarbij om een selecte groep verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, de COVID-afdeling en ambulancemedewerkers.

GGD-priklocaties

Met ingang van vandaag zijn alle 25 GGD-vaccinatielocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Vanaf 18 januari kunnen maximaal 66.000 zorgmedewerkers per week worden gevaccineerd op de verschillende locaties.

Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en WMO-ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button