CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Een ‘Grote Smile’ voor einde coronamaatregelen op Van der Capellen sg in Zwolle

Zwolle – Maandag 27 september stond de Van der Capellen sg stil bij het einde van de maatregel 1,5 meter afstand en het niet meer verplicht dragen van mondkapjes. De leerlingcoördinatoren en de conciërges deelde aan alle leerlingen smiley-snoepjes uit. Dit staat symbool voor dat iedereen op de school erg blij is elkaars (lachende) gezicht weer te kunnen zien.

Een actie

De afgelopen tien dagen is via een groot beeldscherm in de school afgeteld naar dit moment. De actie is behalve als symbolisch gebaar ook bedoeld om richting alle leerlingen de waardering te laten blijken dat zij heel erg veel medewerking hebben verleend door de mondkapjes te dragen en afstand te houden. Mede daardoor heeft de Van der Capellen sg geen klassen of jaarlagen in quarantaine hoeven laten gaan. Iedereen op school is er blij mee dat de maatregelen nu (hopelijk definitief) losgelaten mogen worden.

Volgens de leerlingen heeft het niet meer verplicht hoeven dragen van mondkapjes veel voordelen. Zo was het zo dat de leerlingen vaak te laat kwamen, omdat ze geen mondkapje bij zich hadden. De leerlingen vinden het fijn dat ze elkaars gezicht weer kunnen zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button