112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Duif verdronken in stadsgracht

Zwolle – De Zwolse dierenambulance en de brandweer zijn zaterdagmiddag uitgerukt omdat er een duif in de stadsgracht lag.

Een vrouw alarmeerde de dierenambulance toen ze duif midden in de gracht zag liggen bij de Stenen Pijpbrug. De chauffeur van de dierenambulance, Berry Tuin, ondernam meerdere reddingspogingen echter zonder succes.

“Ik heb met ons schepnet geprobeerd om de duif op het droge te krijgen maar het dier was te ver van de kant. Ondertussen dreef de duif ook verder af richting Theater de Spiegel vandaar dat we de brandweer om hulp hebben gevraagd,” zegt Tuin.

Op het moment dat de brandweer ter plaatse was met een duikploeg dreef de duif ook naar de kant toe. De vogel kon met een schepnet gevangen worden. Ondanks de inzet van de redders bleek dat de duif het loodje al had gelegd.

Plaats op de kaart bij benadering

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button