112 nieuwsHoltenbroekNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Gewonde bij slaapkamerbrand in Holtenbroek

Zwolle – De brandweer is zaterdagavond iets na zes uur uitgerukt voor een woningbrand aan de Obrechtstraat in de wijk Holtenbroek.

Aan de achterzijde van appartementengebouw de Jacob Obrechtveste steeg een dikke, zwarte, stinkende rookwolk op. De brand bleek in een slaapkamer te woedden. De brandweer had het vuur snel onder controle.

tekst gaat verder onder de foto

Ter observatie naar ziekenhuis

Eén bewoner moest door het ambulancepersoneel nagekeken worden vanwege het inhaleren van de rook. Het slachtoffer is vervolgens ter observatie overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

In de woning ontstond aanzienlijke rook- en water schade. Ook in de ondergelegen appartementen ontstond waterschade.

tekst gaat verder onder de foto

Team Brand Onderzoek ter plaatse

Het Team Brand Onderzoek van brandweer is opgeroepen om onderzoek te doen. “Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de oorzaak van de brand en het brandverloop om onze eigen kennis binnen de brandweer te vergroten,” zegt Maurice van Zoelen, een woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland.

Ook de stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de gedupeerden bij te staan met de afhandeling van de schade.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button