EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Door brand getroffen ZóXander opent half december met nieuwe naam

Zwolle – Restaurant ZóXander op het Rodetorenplein in Zwolle gaat verder onder de nieuwe naam Bokkers te Buiten. Op 10 juli van dit jaar ontstond brand in het souterrain van het historische Hopmanshuis. Het verwoeste het restaurant dat in de kelder zat. Nu, vier maanden en vele uren aan herstelwerk later, vinden de eigenaren het tijd voor een nieuwe begin. Naast een volledig nieuwe entourage hoort daar ook een nieuwe naam bij.

Het was een lastige zomer voor Martijn Bokkers en Nicole van Sonsbeek. Het echtpaar nam in januari 2016 het restaurant over van horecaondernemer Sander Dol.  Tot die tiende juli van dit jaar toen door de fatale brand hun restaurant gesloten moest worden. Voor Bokkers en Sonsbeek brak een zware periode aan maar ze gingen niet bij de pakken neerzetten:  “Maar we wilden deze vervelende gebeurtenis omzetten in een nieuwe kans. ” Die gedachte hield de ondernemers op de been. “De vele hersteluren hebben uiteindelijk geresulteerd in een prachtig restaurant met een compleet andere inrichting, een nieuwe kaart én een nieuwe naam”,  aldus Bokkers.

Herbouw

Bij de herbouw is het goede behouden en was er ruimte voor vernieuwingen. Bokkers, die voordat hij eigenaar werd al chef-kok was in het restaurant, vertelt: “Als je al bijna 12 jaar werkt in dit restaurant, dan weet je wat je kunt verbeteren, ook als je zaak na de brand alleen nog uit 4 muren bestaat. ” Niet alleen moest de locatie in het souterrain van het Hopmanshuis, letterlijk lichter  worden, ook de exploitatie moest makkelijker : in de zin van “zonder poespas”.

Momenteel wordt er nog heel hard gewerkt om het restaurant de robuuste en luxe uitstraling te geven die de uitbaters voor ogen hebben. Vanaf half december gaan de deuren van het volledig getransformeerde restaurant weer open.

ZóXander wordt Bokkers Te Buiten – Foto’s © Peter Denekamp

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button