Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Schaapskudde vertrekt

Zwolle – Het is weer zover; de winter is in aantocht dus tijd voor de Zwolse kudde om te vertrekken naar hun winterverblijf. Op vrijdag 9 november om circa 13.00 uur zal herder Tjitse Terpstra de schapen in de vrachtwagen laden. Tot begin april 2019 verblijft de kudde in Friesland. Iedereen die het leuk vindt om de schapen uit te zwaaien, is van harte welkom bij wijkboerderij de Klooienberg, Klooienberglaan 1 te Holtenbroek.

Vertrek schapen

De schapen van de Zwolse schaapskudde zijn de Schoonebekker Heideschaap. Dit is een zeldzaam ras. Het is het grootste Nederlandse heideschaap en heeft een uitgesproken sierlijk voorkomen. De Zwolse kudde wordt gehoed door herder Tjitse Terpstra en zijn honden Jim en Mos. De schapen grazen in Zwolle van april tot november. De kudde blijft nog tot vrijdag 9 november om 13.00 uur in Zwolle. Op die middag worden de schapen met een speciale vrachtwagen opgehaald om lekker te gaan grazen in diverse Friese boerenweilanden.

Duurzaam onderhoud

De begrazing door schapen is een duurzame en milieuvriendelijke manier van onderhoud. Insecten, weidevogels, amfibieën en kleine zoogdieren ondervinden van begrazing door schapen geen nadelen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button