Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Diverse asfalteringswerkzaamheden in april en mei

Zwolle – In de maanden april en mei wordt er op diverse plaatsen aan de weg gewerkt. Het gaat voornamelijk om asfalteringswerkzaamheden die nodig zijn in het kader van groot onderhoud. Een aantal van de werkzaamheden stond eigenlijk voor eind 2017 op de planning maar deze konden vanwege het weer toen niet doorgaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Schagen Infra BV en vinden in de avond en nacht plaats tussen 19.00 en 06.00 uur.

Rijnlaan, werkzaamheden op de kruising Waallaan

De gehele kruising wordt voorzien van een nieuwe asfaltconstructie en de detectielussen worden vervangen. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd van van 16 april tot en met 20 april, tussen 19.00 uur en 06.00 uur

Gedurende de werkzaamheden is de gehele kruising afgesloten voor verkeer. Er worden meerdere omleidingen ingesteld die worden aangegeven middels gele omleidingsborden. De stadsbus rijdt een alternatieve route via de Middelweg, Waallaan, Amer en Dommel. Op de route zijn de tijdelijke haltes: halte De Zoom aan de Waallaan ter hoogte van Amer en tijdelijke halte Dommel ter hoogte van Rijnlaan.

Waallaan – Hunzelaan – Fivel – Rijnlaan

Dit is één van de omleidingsroutes voor de werkzaamheden op de Rijnlaan (kruising Waallaan). Op deze route wordt één avond/nacht gewerkt, namelijk van 17 op 18 april tussen 19.00 en 06.00 uur. Op diverse plekken in Hunzelaan – Fivel wordt het kapotte asfalt vervangen. Het verkeer kan doorrijden, wel zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te regelen.

Rijnlaan, tussen Zwartewaterallee en Amstel/Biesbosch

Bij de Rijnlaan tussen Zwartewaterallee en Amstel/Biesbosch wordt de rijbaan opnieuw geasfalteerd. Werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd van 17 april tot en met 20 april, tussen 19.00 uur en 06.00 uur.
De werkzaamheden vinden plaats op de Rijnlaan op de rijrichting naar Hogenkampsweg. De tegenovergestelde rijrichting blijft toegankelijk.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via Middelweg – Van Wevelinkhovenstraat – Hogenkampsweg. Fietsers kunnen het fietspad blijven gebruiken.

Twistvlietbrug

In de avond en nacht van 17 april op 18 april tussen 22.00 en 06.00 uur krijgen de rode fietsstroken nieuw asfalt. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd zodat de fietsers doorgang houden. Ook de stadslijn blijft tot middernacht rijden en er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn.

Oldeneelallee

Vanaf rotonde Democratenlaan tot kruising Hollewandsweg/Nieuwe Deventerweg wordt de rijbaan opnieuw geasfalteerd en detectielussen vervangen. De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats: van 17 april tot en met 20 april tussen 19.00 uur tot 06.00 uur.

De werkzaamheden vinden plaats op de rijrichting naar Nieuwe Deventerweg/Hollewandsweg. De tegenovergestelde rijrichting blijft toegankelijk. Ook voor fietsers blijft het fietspad toegankelijk. De omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer is via Burgemeester De Vos van Steenwijklaan – Ittersumallee – IJsselallee.

Middelweg

Aansluitend op hemelvaartsweekend, 14 mei tot en met 18 mei tussen 19.00 en 06.00 uur. De rode fietsstroken tussen de Ruusbroecstraat en Van Wevelinkhovenstraat krijgen nieuw asfalt. Ook de gehele rijbaan tussen de Ruusbroecstraat en de Zwartewaterallee wordt opnieuw geasfalteerd.

Gedurende de werkzaamheden is de Middelweg in beide rijrichtingen afgesloten. Ook de kruising Ruusbroecstraat – Dennenstraat is afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via Zwartewaterallee – Rijnlaan – Hogenkampsweg – Van Wevelinkhovenstraat.

Fietsers worden omgeleid via Rembrandtlaan – Zwartewaterallee of via Ruusbroecstraat – Rijnlaan – Zwartewaterallee. Bewoners worden verzocht hun auto elders te parkeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button