112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dertig jaar cel voor dubbele moord McDonald’s in Zwolle

Zwolle – Een dubbele moord in een McDonald’s-restaurant in Zwolle-Noord heeft geleid tot een lange celstraf voor de dader. De rechtbank veroordeelde de 34-jarige Veysel Ü. maandag tot dertig jaar gevangenis, conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De rechtbank acht het bewezen dat Ü. de broers Ali en Hüseyin Torunlar heeft doodgeschoten na een ruzie over een mislukte investering in Turkije.

De schietpartij vond plaats op 30 maart 2022, toen het restaurant vol zat met klanten, onder wie veel scholieren en gezinnen met kinderen. Ü. had met de broers afgesproken om te praten over een conflict rond een investering van honderdduizenden euro’s in Turks vastgoed. De broers eisten 50.000 euro van Ü., die dat bedrag niet kon betalen. Daarop trok Ü. een pistool en schoot de mannen van dichtbij neer.

Ü. sloeg op de vlucht, maar gaf zich later die dag aan bij de politie in Deventer. Een getuige verklaarde dat de schoten rustig en doelgericht waren alsof ze geoefend waren; Hij vuurde elf kogels af, die allemaal doel troffen. De broers werden vijf en zes keer geraakt.

Het OM achtte de schietpartij een afrekening die voortkwam uit frustratie of wraak. De rechtbank oordeelde dat de schietpartij met voorbedachte raad was gepleegd en legde Ü. de maximale straf op voor moord.

Gerelateerde artikelen

Back to top button