Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Dertien Zwolse evenementen ondersteund in 2017

Zwolle – Dertien Zwolse evenementen kunnen in 2017 rekenen op een bijdrage uit de gemeentelijke evenementenpot. Er is 317.090 euro beschikbaar voor evenementen die zorgen voor een levendige, aantrekkelijke stad en die daarmee economisch bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle. Het grootste deel daarvan gaat naar de big five, de zogenaamde kernevenementen: de Halve Marathon (30.000 euro), Ster van Zwolle (25.000 euro), Bevrijdingsfestival Overijssel (30.000 euro), Zwolle Unlimited (55.000 euro) en het Stadsfestival Zwolle (80.000 euro).

Evenementen die in 2017 volgens burgemeester en wethouders een bijdrage verdienen zijn het Bevrijdingsfestival Overijssel, de Carnavalsoptocht, Koningsdag (HESZ en Buro Ruis), Oranjepret, Halve Marathon, de Ster van Zwolle, Omloop IJsseldelta, Zwolle Unlimited, het Stratenfestival, het Stadsfestival, Parkpret en de intocht van Sinterklaas.

Beoordeling

Er zijn 17 aanvragen gedaan voor een totaalbedrag van 421.500 euro. Bij de selectie heeft de beoordelingscommissie zich met name gericht op de kernevenementen, die kunnen rekenen op een groot draagvlak in stad en regio Zwolle. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet een evenement de toeristische aantrekkingskracht van de stad versterken, het culturele of sportieve klimaat vergroten, tot extra bestedingen leiden en bijdragen aan een prettig woon- en werkimago voor de stad.
De gemeente draagt niet alleen in financiële zin bij. Net als in voorgaande jaren ondersteunt ze de Avondvierdaagse en de Blauwvingerdagen met mensen en materieel bij de organisatie en schoonmaak na afloop.

WintersZwolle

Bij het besluit over de evenementen in 2017 is nog geen rekening gehouden met een eventuele tweede editie van het nieuwe festival WintersZwolle. Na het vertrek van het IJsbeeldenfestival uit Zwolle is er in korte tijd een nieuw winterevenement opgezet. Daarvoor hebben b en w een eenmalige bijdrage beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat dit evenement de komende jaren verder uitgroeit en dan als kernevenement ook een vast onderdeel wordt van het Zwolse evenementenaanbod. Daarvoor zal nog aanvullend budget beschikbaar moeten komen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button