KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

De Tent van het Oosten wordt opgezet in Schouwburg Odeon

Jawdat Shaabo in samenwerking met Zwolse theaters

Zwolle – In De Tent van het Oosten stelt Jawdat Shaabo voor het eerst een programma samen waarbinnen het publiek kennis kan maken met de cultuur van Marokko tot Afghanistan. Op zaterdag 25 maart is de eerste avond. Tijdens deze avond wordt het verhaal van vluchteling Hafedh vertelt als onderdeel van de theaterserie Future Citizens.

Zwolse theaters heeft om te beginnen aan Jawdat Shaabo gevraagd om een programma samen te stellen waarbinnen het publiek kennis kan maken met de cultuur van Marokko tot Afghanistan. Binnen dit gebied bestaan er namelijk ook gemeenschappelijke tradities en gebruiken op het gebied van eten, muziek, religie, ceremonies, kleding, dans; met als grootste gemeenschappelijke deler de Arabische Taal.

Future Citizens

Op 25 maart vertelt men daarom het verhaal van Hafedh, onderdeel van de theaterserie Future Citizens. Future Citizens is een theaterserie met live muziek waarin het publiek nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt er vervolgens een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn of haar plek in Nederland gevonden heeft.

Hafedh vluchtte uit Yemen en vond zijn plek in Nederland. Hij werkt nu in de civiele techniek. Hafedh wordt gespeeld door podiumkunstenaar, comedian en TV-presentator Mo Hersi. Muzikant van het verhaal van Hafedh is Nawras Altaky. Nawras is zanger, componist en Ud speler.

Andere edities

De andere edities van De Tent van het Oosten zijn op zaterdag 29 april, waar een concert te horen en zien is van Sinan Arat, een neyspeler (mystieke rietfluit). En op vrijdag 26 mei, waar een concert te horen en zien is van DuoDuo van Jawdat Shaabo en Ammar Melhem.

Hallo Stad

De Tent van het Oosten is onderdeel van de serie Hallo Stad van Zwolse theaters. In deze serie programmeren en produceren zij stadsprogrammeringen. Met én voor de stad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button