Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

De dienstregeling in Zwolle wijzigt per 12 december

Zwolle – Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Ook in de regio IJssel-Vecht wijzigt de dienstregeling. Vanaf 12 december rijdt RRReis volgens een aangepaste vakantiedienstregeling. Dat betekent dat de bussen rijden zoals in de vakantieperiode. De scholierenlijnen die nu rijden, blijven ook in 2022 rijden (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie). Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats.

De aangepaste vakantiedienstregeling geldt voorlopig tot 28 februari. Ten opzichte van de huidige dienstregeling zijn dit de grootste veranderingen voor reizigers in Zwolle en omstreken:

Lijn C1 Nunspeet – Zwolle – Dedemsvaart
Lijn C1 rijdt voortaan op zaterdag ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

Nachtritten

De nachtritten van de comfortRRReis lijnen blijven voorlopig niet rijden. De horeca is ’s nachts nog steeds gesloten, in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom zijn er op dit moment te weinig reizigers om deze nachtbussen te laten rijden.

Hessenpoort

In 2022 gaat de gemeente het wegennet op bedrijventerrein Hessenpoort anders inrichten. Voortaan wordt niet meer via de Mindenstraat gereden maar via de Steinfurtstraat. Voor de haltes die op de Mindenstraat vervallen, worden nieuwe haltes aangelegd op de Bentheimstraat en de Steinfurtstraat. In overleg met de gemeente Zwolle, wijzigen de routes van de volgende buslijnen:

Lijn 3 Zwolle Station – Hessenpoort
Lijn 40 Zwolle – Meppel
Lijn 161 Deventer – Olst – Wijhe – Zwolle Hessenpoort
Lijn 166 Raalte – Heino – Zwolle Hessenpoort
Lijn 167 Lemelerveld – Dalfsen – Zwolle Hessenpoort

Lijn 5 Zwolle Station – Westenholte
Lijn 5 rijdt voortaan op zondag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

Lijn 6 Zwolle Station – Ittersumerbroek
Lijn 6 rijdt voortaan langs de halte WKC Zuid/Democratenlaan. Dit was een wens van een groot aantal reizigers. Het winkelcentrum heeft hiermee een halte voor de deur. Nieuwe bushaltes zijn:
Wkc Zuid/Democratenlaan en Hollewandsweg.

Lijn 14 Zwolle Station – Ittersumerbroek
Lijn 14 rijdt voortaan op zondag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

Lijn 30 Hardenberg – Hoogeveen
De vertrektijden van de trein Zwolle – Groningen wijzigen. Daarom veranderen ook de vertrektijden van lijn 30. Voordeel is dat hierdoor een goede aansluiting ontstaat in Hoogeveen op de trein Zwolle – Groningen.

Lijn 30 heeft ook een belangrijke aansluiting in Lutten op lijn 129. Om een goede aansluiting op het traject Dedemsvaart – Hardenberg te houden, wijzigen daarom ook de vertrektijden van lijn 129. Dit heeft echter wel gevolgen voor de aansluiting van lijn 129 op de trein in Coevorden. Deze vervalt.

Lijn 129 Dedemsvaart – Coevorden
Omdat de vertrektijden van lijn 30 zijn aangepast, wijzigen ook de vertrektijden van lijn 129. Hierdoor blijft een goede aansluiting in Lutten op het traject Dedemsvaart – Hardenberg behouden. Dit heeft echter wel gevolgen voor de aansluiting van lijn 129 op de trein in Coevorden. Deze vervalt.

Buurtbussen

buurtRRReis lijn 516 Olst – Heeten – Raalte
’s Middags zijn de vertrektijden gewijzigd. Verder rijdt de buurtbus niet meer op zaterdag. Ondanks diverse acties maken er nog steeds weinig reizigers gebruik van de bus op zaterdag.

buurtRRReis lijn 518 Lemelerveld – Luttenberg – Raalte
Deze buurtbus rijdt niet meer op zaterdag. Ondanks diverse acties maken er nog steeds weinig reizigers gebruik van de bus op zaterdag. De halte Café de Posthoorn vervalt.

buurtRRReis lijn 592 Meppel – IJhorst / De Wijk
Van maandag t/m vrijdag vervalt de laatste rit van Meppel naar IJhorst en de laatste rit van IJhorst naar Meppel.

Scholierenlijnen

Na de zomervakantie zijn alle scholen volledig open gegaan. Hierdoor maken veel scholieren weer gebruik van het OV. RRReis monitort de drukte in de bussen en zet extra bussen in op ritten waar het erg druk is.

De volgende scholierenlijnen rijden momenteel al: 620, 650, 651, 652, 653, 654, 657, 658, 660 Deventer – Bathmen, 660 Lunteren – Apeldoorn, 668, 674, 676, 679, 685 en 686. Deze buslijnen blijven vanaf 12 december (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie) rijden zoals zij dat nu ook doen. Daarnaast komt er een nieuwe scholierenlijn bij: lijn 669 Balkbrug – Ommen. Deze lijn rijdt van maandag tot en met vrijdag en stopt bij de haltes Balkbrug Centrum en Ommen Guido de Bresschool.

Lijn 604, 629, 640, 664, 687 rijden momenteel niet en gaan ook per 12 december nog niet rijden.

Enkele scholierlijnen vervallen. Op deze routes bieden de reguliere buslijnen een goed alternatief waar scholieren gebruik van kunnen maken. Het gaat om de volgende scholierenlijnen:

Lijn 600 Nunspeet – Zwolle Deltion
Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn C1 en dan overstappen op lijn 9 of 200.
Lijn 601 Apeldoorn – Zwolle Deltion
Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn 201 en dan overstappen op lijn 9.
Lijn 602 Epe – Zwolle Deltion
Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn 202 en dan overstappen op lijn 9.
Lijn 609 Zwolle – Heerde
Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn 202 of 203 en dan overstappen op lijn 9.
Lijn 649 Dedemsvaart – Zwolle
Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn C1 of 83 en dan overstappen op lijn 2 of 4.

Meer informatie

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen vind je op RRReis.nl/dienstregeling. Hier vind je ook alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner. Check de reisplanner voor vertrek voor een actueel reisadvies. RRReis verzorgt het busvervoer in IJssel-Vecht in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren