Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

David Bowie overleden (69)

Gisteravond is zanger David Bowie overleden op 69 jarige leeftijd. Dit laat zijn familie weten op zijn Facebook pagina. De zanger was al enige tijd ziek. Hij leed aan kanker.

David Bowie Express station Zwolle

Nog maar een paar dagen geleden is zijn nieuwste album uitgebracht. Om precies te zijn op zijn 69 ste verjaardag. Ook reed afgelopen vrijdag voor de eerste keer de speciale Bowie Experience Coupé vanaf station Zwolle. Een speciale coupé in de trein van Zwolle naar Groningen die op de zaterdagen en zondagen rijd in januari. Dit ter gelegenheid van de expositie over Bowie in het Groninger Museum. Volgens de NS blijft de trein gewoon rijden. ‘Zo kunnen fans we de fans wat extra’s bieden om Bowie te herdenken. ‘

Bowie Virtual Coupé station Zwolle
Bowie Virtual Coupé station Zwolle

Space Oddity

David Bowie werd op 8 januari 1947 geboren in Londen. Met Space Oddity scoorde hij zijn eerste hit. Bekendste nummers zijn Sound and Vision (1977) en China Girl (1983). Beide haalden een tweede plaats in de top 40. Bowie werd bekend om zijn steeds weer andere muziek- en kledingstijl.

Facebook: January 10 2016 – David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with cancer. While many of you will share in this loss, we ask that you respect the family’s privacy during their time of grief.

Gerelateerde artikelen

Back to top button