Nieuws uit ZwolleWeer

Code geel: Laatste dag hittegolf

Weerbericht 28 augustus

Zwolle – Vanmorgen begint de dag zonnig en loopt de temperatuur op tot ongeveer 30 °C vanmiddag. Er staat een matige wind volgens weervrouw Inge Beukema van Weerplaza. In de avond en nacht volgen forse regen- en onweersbuien met kans op windstoten.

De komende dagen zijn er opklaringen en blijft de kans op neerslag hoog in Zwolle. De temperatuur daalt tot 22 °C overdag en 11 °C ’s nachts. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, windkracht 3. In het weekend neemt de kans op neerslag weer af en wordt het overdag kouder met temperaturen rond 19 °C.

Code geel: Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is actief. Woensdag wordt het op veel plaatsen opnieuw tropisch warm, op woensdag in het oosten en zuidoosten. Omdat de luchtvochtigheid toeneemt kan het drukkend aanvoelen. Ook de nachten verlopen vrij warm. Later op woensdagavond en in de nacht naar donderdag volgen er (onweers)buien en wordt de hitte verdreven.

Bron
Weerplaza

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button