Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Cibap en Museum de Fundatie openen ‘Dwarz’

Zwolle – Cibap vakschool voor vormgeving en Museum de Fundatie openen dinsdag 10 december het pop up verzamelpand ‘Dwarz’. In ‘Dwarz’ komen design, onderwijs en beeldende kunst samen.

Museum de Fundatie beschikt in het pand aan de Papendwarstraat 12 over een ruimte voor educatieve activiteiten. Cibap-studenten van verschillende opleidingen werken op de bovenverdiepingen samen aan projecten voor binnenstad ondernemers. In het vierde en laatste jaar van hun opleiding kozen zij voor het profiel ‘ondernemen’. De opdrachten waaraan ze in ‘Dwarz’ werken zijn vormgevingsvraagstukken die door verschillende Zwolse ondernemers zijn aangedragen. COS, de onlangs opgerichte studentenvereniging speciaal voor creatieven, heeft in ‘Dwarz’ een uitvalsbasis en daarnaast biedt het verzamelpand werkplekken aan creatief professionals. Het platform Made by Cibap heeft er bovendien een nieuwe plek om designproducten van (oud-)studenten en docenten aan te bieden.

Gemeente Zwolle stelt het pand tijdelijk beschikbaar. Wethouder Monique Schuttenbeld: ‘Deze tijdelijke invulling door Cibap en de Fundatie sluit prachtig aan bij de wens het Celekwartier beter te benutten voor kunst en cultuur. ‘Dwarz’ draagt bij aan een aantrekkelijke en levendige binnenstad voor inwoners en bezoekers van Zwolle. Als eigenaar van dit pand zoekt de gemeente Zwolle op een later moment een definitieve invulling voor het pand. Hoe, precies, daar denken we nog over na. ’.

Dinsdag 10 december opent ‘Dwarz’ met Open Huis van 16.00 tot 18.00 uur. Er is ruim mogelijkheid rond te kijken en studenten tonen waar ze binnen ‘Dwarz’ aan werken. Zij ervaren het pand als een inspirerende plek; buiten de school, in het hart van de stad en in de buurt van opdrachtgevers. Een inspirerende plek voor bezoekers, studenten, ondernemers en opdrachtgevers.

Kijk voor aanvullende informatie op www.cibap.nl/dwarz

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button