Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Check vertrekt ook uit Zwolle

Zwolle – Zwolle neemt afscheid van de deelscooters van Check. Het bedrijf haalt, op eigen initiatief, deze week de 150 elektrische scooters, weg uit de stad. Check was de aanbieder die verbonden was aan de NS en daarmee ook het station Zwolle.

Eerder deed deelscooteraanbieder Go Sharing al hetzelfde. Nu blijven er nog maar twee aanbieders van deelmobiliteit over in Zwolle: Felyx met deelscooters en Bird met deelfietsen. De andere bedrijven die een vergunning hadden voor twee jaar, zijn er allemaal mee gestopt. Dot, dat deelfietsen wilde aanbieden, is zelfs nooit begonnen. GoSharing heeft na de deelscooters ook de fietsen weggehaald.

De regels in Zwolle waren strenger dan in andere steden. De deelscooters en fietsen mochten niet gebruikt worden tussen 1 uur ’s nachts en en 6 uur ’s ochtends, om overlast te voorkomen. Ook de helmplicht die in 2023 werd ingevoerd, heeft het de aanbieders van de scooters, niet makkelijker gemaakt. En veel Zwollenaren klaagden over de scooters en fietsen die overal in de weg stonden.

Een kleine rondgang langs de voormalige aanbieders leert dan de scooters nu voornamelijk nog de grotere studentensteden staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button