112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Chaos op Station Zwolle door 500 meter losgetrokken bovenleiding

UPDATE – 22.42 uur

Zwolle-Groningen; Zwolle-Leeuwarden laatste update: zondag 19 augustus 2018, 22.42 uur Tussen Zwolle en Meppel rijden er veel minder treinen door een defecte bovenleiding. Dit duurt tot ongeveer maandag 20 augustus 02:00 uur.

UPDATE – 18.27 uur

Beperkte opstart treinverkeer van en naar Friesland en Groningen. Laatst gewijzigd: 19 augustus 2018, 18.27 uur Volgende update verwacht rond: 19 augustus 2018, 21.00 uur Tussen Meppel en Zwolle is een groot stuk bovenleiding beschadigd. Het is mogelijk om via 1 spoor -beperkt- te rijden. Er wordt een pendeldienst ingezet tussen Leeuwarden en Zwolle. Vanaf ongeveer 18.30 uur zullen de eerste treinen weer gaan rijden tussen Groningen / Leeuwarden en Meppel / Zwolle en verder. Vanwege een groot evenement in Leeuwarden en een groot aantal gestrande reizigers, zal het de eerste paar uren zeer druk zijn. Als u geen haast heeft raden wij u aan om later op reis te gaan. De reisplanners worden op dit moment kloppend gemaakt. De gevolgen (zeer beperkt treinverkeer) duren in ieder geval de rest van de avond. Houd rekening met vertragingen en extra drukte in de treinen.

Zwolle – Het is chaos zondagmiddag op station Zwolle. Door een defecte bovenleiding tussen Zwolle en Meppel reden er geen treinen vanaf Zwolle naar Leeuwarden en Groningen. De bovenleiding is over een lengte van circa 500 meter naar beneden getrokken door een trein. ProRail werkt met man en macht om het nevenspoor vrij te krijgen van bovenleidingdraden.

De door de NS ingezette bussen vertrekken aan de zuidzijde van het station. Waar de één rustig en gelaten reageerde uitte de ander zijn ongenoegen richting de NS via social media.

Het was zondag extra druk op het traject naar Leeuwarden in verband met een driedaags Giants de Luxe reuzenfestival in de Friese hoofdstad dat 400.000 bezoekers trekt. Bezoekers van het Leeuwarders evenement die terug naar huis wouden troffen ook op station Leeuwarden chaotische taferelen aan. Veel mensen werden weer weggestuurd. De NS riep zelfs het publiek op om niet naar station Leeuwarden te komen in verband met de problemen.

Foto’s: ©Peter Denekamp

Rond zes uur meldde ProRail dat de mensen van incidentenbestrijding/monteurs hard hebben gewerkt om het spoor vrij te maken: “De verwachting is dat binnen een half uur één spoor vrij is en er weer spanning op bovenleiding kan worden gezet zodat er beperkt treinverkeer kan worden opgestart.”. De NS meldde om half zeven zondagavond dat de storing nog de hele dag ging duren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button