Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

CCC-leerlingen openen TTO study lounge

Zwolle – Vrijdag 23 oktober was een feestelijke dag op het Carolus Clusius College. De leerlingen van het tweetalig onderwijs (TTO) openden namelijk de nieuwe TTO study lounge in de school. Met verschillende activiteiten waarin de Engelse taal centraal stond, werd de nieuwe studieruimte door de leerlingen ontdekt. Tongue twisters, hints, wiskunde challenges, word battles, een Engelstalige speech door een leerling, alles kwam voorbij. En ook een high tea kon natuurlijk niet ontbreken. ‘We vonden het superleuk om op deze manier de opening van de nieuwe study lounge te vieren’, aldus één van de leerlingen.

De opening vond geheel volgens de richtlijnen van het RIVM plaats. Elk lesuur werd de study lounge opnieuw geopend door een andere klas. Met de klas namen de leerlingen deel aan de verschillende activiteiten. De opening werd overigens geheel door de leerlingen zelf georganiseerd. ‘Onder begeleiding van docenten hebben we met een groep leerlingen uit de TTO-klassen 1 t/m 3 de activiteiten bedacht en georganiseerd. Het was heel leuk om te helpen met het verzinnen en opzetten hoe we het zouden gaan aanpakken. Het is ook fijn om dit te kunnen bijdragen aan de school’, vertellen TTO-leerlingen Sanne en Nova-Louise. Het resultaat van het harde werken van de leerlingen mag er zijn. ‘Wij kijken terug op een hele mooie opening van onze study lounge en vinden het fijn dat we in deze tijd toch, met gepaste maatregelen, dit hebben kunnen organiseren. We zijn trots dat de leerlingen zelf zo betrokken zijn geweest bij de organisatie en kunnen niet wachten om de nieuwe ruimte vanaf volgende week ook te gebruiken. Deze study lounge is een mooie en functionele ruimte die goed ingezet kan worden binnen het tweetalig onderwijs op het CCC’, aldus Stefan Waalewijn, TTO-coördinator en Annemarie de Jong, teamleider op het CCC.

Met de opening van de study lounge vierde het CCC ook de terugkeer van de leerlingen in het hoofdgebouw van de school. De afgelopen jaren werd het onderwijs voor de TTO-klassen gegeven op de locatie van het CCC aan de Koningin Wilhelminastraat. Met de verbouwing van het Carolus Clusius College is een verruiming van de onderwijsruimte gecreëerd, waardoor alle leerlingen weer volledig onderwijs kunnen volgen op de hoofdlocatie aan de Kamperweg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button