112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Camerabeelden werden parfumdieven vanmiddag fataal

Zwolle – Agenten hebben dinsdag 19 januari twee verdachten aangehouden voor een winkeldiefstal die 23 december plaats vond bij een winkel aan de Diezerstraat. Twee mannen namen toen cosmetica, met een waarde van ongeveer € 900,-, mee zonder af te rekenen.

De diefstal van cosmetica is vastgelegd op camera. Dankzij de camerabeelden was er een goed signalement van de verdachten. Dinsdagmiddag 19 januari zagen agenten de verdachten lopen op het Stationsplein. De mannen kwamen hen bekend voor. Na een identificering op grond van de camerabeelden zijn de verdachten op bevel van het Openbaar Ministerie aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Dronten en een 28-jarige man uit de gemeente Vlagtwedde. De politie onderzoekt de zaak. De verdachten zitten voorlopig vast.

Samenwerking met winkeliers

In Zwolle werken onder andere de gemeente, politie en ondernemers samen om veilig te kunnen ondernemen en winkelcriminaliteit tegen te gaan. Agenten hebben regelmatig contact met de ondernemers waardoor ze elkaar snel weten te vinden. Diefstallen worden vlot gemeld met een duidelijk signalement. Agenten hebben hierdoor al meerdere verdachten kort na de melding kunnen aanhouden. Daarnaast doen de ondernemers aangifte en worden camerabeelden beschikbaar gesteld om via politie.nl, sociale media en het opsporingsprogramma Onder de loep de identiteit van winkeldieven te achterhalen. Opsporing met behulp van camerabeelden gebeurt altijd na overleg en met toestemming van het Openbaar Ministerie.

Cameratoezicht
Winkeldiefstal kost ondernemers veel geld. Met een goede winkelinrichting en personeel dat goed oplet kunnen ondernemers veel voorkomen. Daarnaast kunnen zij andere maatregelen nemen waaronder cameratoezicht. Camerabeelden kunnen leiden tot opsporing van de dader maar dan moeten deze beelden van voldoende kwaliteit zijn om identificatie en/of herkenning mogelijk te maken. Kijk hier voor meer tips over cameratoezicht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button