BouwNieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Bussen invasie rond Lübeckplein door 16 daagse spoorsluiting Zwolle

Zwolle – Vanwege de werkzaamheden voor de spooruitbreiding Zwolle-Herfte door ProRail, onderdeel van project Zwolle Spoort, staat van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli 2018 een grote buitendienststelling van het spoor gepland. Dit betekent dat het hele treinstation deze zestien dagen buiten dienst is en dat reizigers met treinvervangende bussen worden vervoerd. Dit veroorzaakt verkeershinder op de Koggelaan en de Hanzelaan.

Over de geplande buitendienststellingen van het spoor informeren ProRail, NS en andere vervoerders de reizigers ruim voordat de buitendienststelling plaatsvindt. Gedurende de buitendienststelling zijn de ov-poorten in de reizigerstunnel en aan de voorzijde van het station (bij Smullers) de gehele dag geopend.
De gemeente Zwolle blijft als wegbeheerder verantwoordelijk voor het gebruik van de openbare ruimte. Door de inzet van de treinvervangende bussen is de verkeerssituatie op de Koggelaan en Hanzelaan van 30 juni tot en met 15 juli gewijzigd.

Verkeerssituatie Koggelaan

De Koggelaan is tijdens de buitendienststelling tussen de kruising met de Wismarstraat en de kruising met de Hanzelaan, ter hoogte van de Open Universiteit, afgesloten voor auto- en fietsverkeer. De bussen voor het treinvervangend vervoer voor NS halteren op de Koggelaan, ter hoogte van het Lübeckplein/Stadskantoor. Vanaf de kruising Koggelaan-Wismarstraat wordt iedereen met de fiets richting het Stadskantoor of Lübeckplein verzocht om van de fiets af te stappen en verder te lopen. Autoverkeer en fietsverkeer kunnen blijven rijden op de Wismarstraat, Rigastraat, Bremenstraat, het Hanzeplein en de Hanzelaan.

Verkeerssituatie Hanzelaan

De Hanzelaan blijft open voor al het verkeer in beide richtingen. De parkeergarages aan de Hanzelaan blijven tevens bereikbaar. Tijdens de spits is het op de Hanzelaan erg druk. Bedrijven en instellingen in de omgeving worden verzocht om eigen leveranciers te informeren zodat zij buiten de spitstijden (dus na 09.00 uur of vóór 16.00 uur) en zoveel mogelijk met kleine vrachtwagens in het gebied rond het station te bezorgen. De bussen voor treinvervangend vervoer voor Blauwnet (Keolis en Arriva) halteren aan de Hanzelaan bij de bestaande uitstaphalte en op de halte voor touringcars/bezorgend vrachtverkeer. Verkeersregelaars regelen dat de haltes vrij blijven van personenauto’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button